Erbil'de, yangın çıkaran çok sayıda kundakçı tutuklandı

Kürdistan Bölgesi'nin başkenti Erbil Polis Komutanlığı, geçtiğimiz günlerde çıkan dikkat çekici yangınları başlatmakla suçlanan çok sayıda kişinin tutuklandığını duyurdu.

Erbil'de, yangın çıkaran çok sayıda kundakçı tutuklandı

Komutanlık sözcüsü Teğmen Karzan Salih, düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi: "Genel olarak Erbil Valiliği'nde ve özel olarak da Erbil şehir merkezinde çıkan yangınlar, sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içinde, konunun gerçekliğini ortaya çıkaracak bir çalışma ekibinin oluşturulmasını gerektirdi."

"Yapılan soruşturma ve takiplerin ardından çok sayıda şüpheli tutuklanarak, adil cezalarını almak üzere adli makamlara sevk edildi."

Erbil Sivil Savunma sözcüsü Said Salih ise şöyle konuştu: "Yangınların nedenleri bölgeden bölgeye değişiyordu. Bazı yangınlar vatandaşların battaniyeleri yakmaya çalışması nedeniyle sebep oldu."

Görüşmenin bir başka bölümünde polis ve sivil savunmadan iki yetkili, "Erbil'de çıkan yangınla ilgili şüphe duyan herkese ve her türlü şüpheye karşı hukuki sürecin açık olacağını" söyledi.

Jabal Safin'de çıkan yangının ardından Erbil'de polis ve güvenlik güçleri arasındaki koordinasyonla çok sayıda şüphelinin tutuklandığı doğrulandı.