Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile görüştü

Erdoğan ve Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ın telefon görüşmesinde iki ülke ilişkileri ve bölgesel konuların ele alındığı açıklandı.

Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile görüştü

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile telefonda görüştü. Görüşmede, Türkiye-Ermenistan ilişkileri ve bölgesel konular ele alındı.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ermenistan Başbakanı'yla görüşmesinde, bölgede kalıcı barış ve istikrarın tesisinin bölge ülkelerinin tamamının kalkınma ve refahına katkıda bulunacağı vurgulandı.

'Diplomatik Çabalara Devam Edeceklerini İfade Ettiler'

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, görüşmeyle ilgili şu bilgileri paylaştı:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile bugün (11 Eylül) bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiştir. Görüşmede, Türkiye-Ermenistan ilişkileri ve bölgesel konular ele alınmıştır. Görüşmede ayrıca, iki lider bölgede kalıcı barış ve istikrarın tesisinin bölge ülkelerinin tamamının kalkınma ve refahına katkıda bulunacağını vurgulamış ve bu yönde diplomatik çabalara devam edeceklerini ifade etmişlerdir."

Erdoğan, G20 Zirvesinde Açıklamıştı

Erdoğan, 9-10 Eylül'de Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'nin kapanışında yaptığı basın toplantısında Paşinyan ile görüşeceğini açıklamıştı.

Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, Ermenistan-Azerbaycan sınırındaki son duruma ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine, şöyle konuşmuştu: "Bununla ilgili bugün Sayın İlham Aliyev'le de görüşme yaptım. Bu görüşmeden sonra da yarın büyük ihtimalle Sayın Paşinyan'la da bir görüşmem olacak. Bölgeyi sükunete davet etmekten başka çaremiz yok. Fakat burada özellikle Hankendi'de, Karabağ'da şu anda atılan bu adımlar, doğru adımlar değil. Bunu kabullenmek mümkün değil. Nitekim, Avrupa Birliği üyesi ülkeler de bunu kabullenmiyor. Yarın yapacağımız görüşmede, Sayın Paşinyan'a da bu konuda uyarı yapmalarını ve kesinlikle böyle bir seçimi kabullenmenin mümkün olmadığını onlara da ifade edeceğiz. Şu ana kadar görüştüğümüz tüm dost, Batılı ülkeler vesaire böyle bir şeyi zaten seçimi kabullenmiyorlar."