Erdoğan: Kanal İstanbul'un temelini Haziran’da atıyoruz

İstanbul’daki Çamlıca Kulesi'nin resmi açılışı Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Açılış töreninde konuşan Erdoğan, Kanal İstanbul'un temelinin Haziran ayında atılacağını söyledi.

Erdoğan: Kanal İstanbul'un temelini Haziran’da atıyoruz

Konuşmasında açılışı yapılan Çamlıca kulesinin özelliklerini anlatan Erdoğan “Bu kule sayesinde Çamlıca görüntü kirliliğine son verdik. Aynı modeli şartların müsait olduğu yerlerden başlayarak ülke genelinde yaygınlaştırmayı planlıyoruz. Çevrecilik lafla olmuyor. Milyonlarca ağacı biz ülkemizin dört bir yanına diktik. Bir taraftan teröristler yaktılar, yıktılar biz ise o yakılan yıkılan yerlere hemen anında ağaçları diktik. AK Parti budur lafla peynir gemisi yürümüyor. Yüz kadar radyonun buradan yayın yapıyor olması bu da bizim ayrıca bir başarımız oldu” dedi.

Muhalefet partilerinin çevre felaketine neden olacağı gerekçesiyle şiddetle karşı çıktığı Kanal İstanbul projesindeki ısrarını bir kez daha yineleyen Erdoğan, projenin temelinin Haziran ayında atılacağını belirterek şöyle devam etti:

‘Kanal İstanbul üzerinde 6 köprü göreceksiniz’

“Ayasofya'ya bir yıl önce açtık, Taksim Cami'nin açılışını dün yaptık. Bugün de Çamlıca Kulesi'nin açılışını yapıyoruz. Bitmedi. Şimdi inşallah Haziran ayının sonunda Kanal İstanbul'u şehrimize kazandırmak üzere temeli atıyoruz. Rahatsız olanlar var, olacaklar. Varsın olsunlar.  Kanal İstanbul üzerinden 6 tane köprü göreceksiniz. Sağında ve solunda iki şehir inşa edeceğiz. İstanbul bir başka güzel olacak. Kanal İstanbul'u İstanbul'a kazandırdığımızda İstanbul'un hem coğrafi hem stratejik hem tabii güzelliği bir kat daha artacaktır. CHP, Ümraniye çöplüğünün patlamasına seyirci kaldı. Onlar patlattı bir yaptık. Şimdi orada spor tesisleri var.

‘Tüm ömrümüzü İstanbul'a hakim değil hadim olmak için harcadık’

İstanbul'a yapılan her hizmetin Türkiye'nin tamamına yapıldığı bilinciyle hareket ettik. Bazılarına bu gerçekleri anlatmak ah kardeşlerim çok zor. Anlamıyorlar. Mesela dünyanın en büyüklerinden biri olan İstanbul Havalimanı sadece İstanbul'a mı hizmet veriyor. Sonradan ilave edilen kısım hariç Kuzey Marmara Otoyolu sadece İstanbul'un ulaşımını mı kolaylaştırıyor? Elbette bu şehre kazandırılan her eserin etkisi dalga dalga tüm ülkeye yayılıyor. İstanbul'u hak etmek için kalpten gelen aşkla bağlı olmak gerekiyor. İstanbul'u kuş bakışı seyrettiğinizde yüreğiniz kıpır kıpır etmiyorsa demek ki bu şehri hak etmiyorsunuz demektir. Ezanlar sizi alıp başka alemlere götürmüyorsa bu şehri hak etmiyorsunuz demektir. Meşhur Süleymaniye'de bayram sabahlarına muhtaç değil miyiz? Sokaklarındaki tüm lezzetleriyle yaşamıyorsanız bu şehri hak etmiyorsunuz demektir. İlk belediye başkanı olduğumda çay, simidi ilk kez İstanbulluya Çamlıca Tepesi'nde ikram ettik. Piyasadan çok daha ucuza satıyorduk. Tüm ömrümüzü İstanbul'a hakim değil hadim olmak için harcadık ve zerre kadar da pişmanlık duymadık duymuyoruz. Bundan sonra da rabbimin verdiği her nefesi şehrimiz için kullanmak en büyük duamızdır.”