Demirtaş'ın Yüksel Kocaman'a 'tehdit' davası başladı

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, eski Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman'a yönelik 'tehdit' ve 'terörle mücadelede görev alan kamu görevlilerini hedef göstermek' suçlarından hakkında açılan davanın karar duruşması başladı.

Demirtaş'ın Yüksel Kocaman'a 'tehdit' davası başladı

Selahattin Demirtaş hakkında, Ankara 19'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı dava kapsamında, 7 Ocak 2020’deki celsede yaptığı savunmada söylediği sözler nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman'ı tehdit ettiği ve ‘terörle mücadelede görev alan kamu görevlilerini hedef göstermek' suçunu işlediği gerekçesiyle, 8 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Ankara 25'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın karar duruşması görüldü. Demirtaş duruşmaya,  tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Cezaevi'nden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı. 

Duruşmaya Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Pero Dündar, Filiz Kerestecioğlu, Ali Kenanoğlu, Zeynel Özen’in ve Emek Partisi (EMEP) Genel Başkan Yardımcısı Selman Gürkan’ın yanı sıra HDP Siirt, Muş, Edirne ve Ankara il eşbaşkanları ile il ve ilçe yönetiminden çok sayıda kişi duruşmayı takip etti. Duruşmada  taraf avukatları salonda hazır bulundu. Diyarbakır da avukatları, Başak demirtaş ve çocukları da SEGBİS ile bağlandı.