Erdoğan, Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani ile anısını anlattı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erbil’de Kürdistan Bölgesi Başbakanı ile bir anısını paylaştı.

Erdoğan, Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani ile anısını anlattı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 23 Nisan kutlamaları sebebiyle makamında kabul ettiği çocuklar kendisine hediye edilen annesi ile birlikte olduğu resim hakkında konuşurken de dikkat çeken bir detayı ilk kez anlattı.

Erdoğan telefonunda yer alan görüntüyü gören Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani ile arasında geçen diyalogu açıkladı.

Programda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir kız çocuğu, kendisi ile annesinin yan yana olduğu resmini çizdiği tabloyu hediye etti.

 Erdoğan bu hediye karşısında duygulandığını belirtirken dikkat çeken bir detayı da şu sözlerle anlattı:

“Dün Irak’taydım. Kuzey Irak Başbakan’ı benim telefonumun açılışını gördü ve telefonumun açılışında annemin görüntüsü vardı. ‘Kim bu dedi?’ Annem dedim. ‘Ne söylediyseniz onu uyguluyorsunuz’ diyerek karşılık verdi. Dedim anne unutulmaz ki; ölse de unutulmaz. Şimdi yakaladın kızım sen de annemle benim unutulmaz hatıramı, resmetmiş.”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 13 yılın sonra 22 Nisan’da Bağdat ziyareti ardından başkent Erbil’i ziyaret ederek Başkan Mesud Barzani, Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve Başbakan Mesrur Barzani ile bir araya gelmişti.