Erdoğan'dan AKP'lilere seçim talimatı: Kaybedecek çok şeyimiz var

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasından taviz vermemek için 2023 seçimlerini Meclis'te Cumhur İttifakı'nın, Cumhurbaşkanlığında bizim kazanmamız şarttır” dedi

Erdoğan'dan AKP'lilere seçim talimatı: Kaybedecek çok şeyimiz var

Ankara’da, ATO Congresium'da düzenlenen “Geçmiş Dönem Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, Haziran 2023’te yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri hakkında AK Partililer için genel bir perspektif çizdi.

“Bu seçim, kızgınlıkla, kırgınlıkla, nefsaniyetle hareket edilebilecek bir seçim değildir” ifadelerini kullanan Erdoğan İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyelerini oy oranları azaldığı için değil rakipleri birleştiği için kaybettiklerini belirterek, “Belediye dediğimizde olay sadece başkan değildir, meclistir. Meclisi bir kenara koyamazsınız. Bu şehirlerdeki seçimleri oy oranlarımız gerilediği için değil, rakiplerimizin tamamının karşımızda birleşildiği için kaybedildiği bir gerçektir. Kayıplarımızı inşallah ilk fırsatta telafi etmekte kararlıyız. Milletimiz de bu hakikatleri görüyor ve değerlendiriyor. Nitekim geçtiğimiz hafta yapılan Çankırı, Dodurga seçimleri Anadolu irfanının bir göstergesi olarak tarihimizde yerini almıştır. Buradan Dodurgalı kardeşlerime teveccühleri için bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiye’nin yakın tarihinin en önemli seçimlerinden birine hazırlandığını ifade eden Erdoğan, “Küresel finans krizi, küresel sağlık krizi, Rusya-Ukrayna savaşı gibi zorlu sınamalar Türkiye'nin sahip olduğu gücü daha değerli ve anlamlı hale getirmiştir. Ülkemiz dünyanın en gelişmiş 10 devleti arasındaki seçkin yerini almaya her zamankinden daha yakındır” diye konuştu.

“Ödediğimiz bedeller mevcuttur”

“Son dönemde ortaya çıkan hayat pahalılığını biliyoruz” diyen Edoğan şöyle devam etti:

“Elbette sıkıntılarımız, sancılarımız, ödediğimiz bedeller mevcuttur. Son dönemde ortaya çıkan hayat pahalılığını biliyoruz. Ülkemizin imkanlarını, finansal illizyonlarda değil, istihdamda artırmak için kullanma tercihinde bulunduk. Asgari ücretler, sabit gelirlilerin gelir seviyesine arttırarak yaşadığımız sıkıntıları hafifletmeye çalışıyoruz. Belediye başkanlarının maaşlarında iyileştirmenin de hayırlı olmasını diliyorum.

“Şubat-Mart aylarıyla birlikte enflasyonu kontrol altına alacağız”

Dünyanın resesyonun eşiğinde bulunması ülkemizi yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yönüyle büyütme esasına dayanan programımızın ne kadar isabetli olduğunu gösteriyor. İnsanlarımızın alım güçleri belki yüksek enflasyon sebebiyle bir miktar düştük. Kimseyi işsiz, aç, açıkta bırakmadık. İnşallah önümüzdeki Şubat-Mart aylarıyla birlikte enflasyonu da kontrol altına almış olarak yolumuza devam edeceğiz.

İnsanların siyasi tercihlerinde ekonomi önemli bir belirleyicidir ama tek belirleyici asla değildir. Biz milletimize gece gündüz şu 3 konuyu anlatacağız.

Yol haritasını çizdi

Birincisi, 20 yılda Türkiye'yi nereden nereye getirdiğimizdir. Ülkemize sağladığımız demokratik ve ekonomik kazanımları, eskiyle mukayeseli bir şekilde ortaya koyarak hafızaları sürekli canlı tutmalıyız.

İkinci olarak, bu alt yapı ile ülkemizi nereye ulaştırmak istediğimizi anlatacağız. Dünyanın siyasi ve ekonomik olarak yeniden yapılandığı bir süreçte Türkiye'yi hak ettiği konuma ancak biz getirdik, biz getirebiliriz.

Üçüncüsü, karşımızdaki güruhun, ülkemizin ve her bir insanımızın geleceğine nasıl bir zarar verebileceğini biz anlatacağız. Koalisyon dönemlerinin ülkemize maliyeti ile, bölgemizdeki devletlerin güçlü yönetim eksikliği sebebiyle ödediği acı bedeller ortadadır. En son NATO zirvesini izlediniz?

NATO zirvesinde kimlerle, neyi, nasıl konuştuğumuzu, herhalde takip ettiniz. Tüm bunlarla beraber eğitilen on binlerce PKK, YPG, FETÖ'nün sınırlarımızda beklediği, saldırmak için hazırlık yaptığı, birilerinin de FETÖ'cü alçaklarla fotoğraf vermek için adeta sıraya girdiği, Türkiye'yi Suriye'den de Ukrayna'dan da beter etmek istediği ellerini ovuşturduğu çok kritik bir dönemden geçiyoruz.

“PKK NATO’nun kayıtlarına girdi”

Ana muhalefet, yavru muhalefet, şimdi buradan size sesleniyorum. NATO'nun kayıtlarına PKK, YPG, FETÖ bir terör örgütü olarak girmiştir. Bu güne kadar sadece AB kayıtlarında olan PKK, artık sadece orada değil, şimdi PYD, YPG ve FETÖ, NATO'nun kayıtlarına girmek suretiyle, gerçek anlamda terör örgütleri kimlermiş, NATO'nun resmi kayıtlarında yerini almıştır.

Türkiye'de ileri geri, şöyle böyle konuşmanın bir anlamı yok. Kimseyi aldatamazsınız. Artık NATO'nun şu anda hemen kayıtlarını açarsınız ve o kayıtlarda bunları çok açık net görürsünüz. Gizli bir şey artık kalmadı. 3 dakikada NATO zirvesinde ekranda Türkiye'deki teröristlerin İsveç'te, Finlandiya, Hollanda, Almanya, İtalya'da nasıl, yani dünyanın değişik ülkelerinde bunların nasıl cirit attığını ekranda bütün liderlere gösterdik. Artık gizli saklı bir şey yok.

“Bu imtihanı da başarıyla vermeye mecburuz”

2023 seçimlerini Meclis'te Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanlığında bizim kazanmamız şarttır. Evlatlarımızın ve onların çocuklarının geleceği için bu imtihanı da başarıyla vermeye mecburuz. 2023 seçimleri anlama, öneme, hassasiyete sahiptir. Kızgınlık, kırgınlık, nefsaniyetle hareket edilebilecek bir seçim değildir.

Sizlerden, hanenizden başlayarak, oturduğunuz binada, sokakta, mahallede, iş yerinde, çarşıda, pazarda, otobüste, trende, dost meclislerinde, her yerde, doğrudan şahsımın temsilcisi olarak, davamızın temsilcisi olmanızı, kazanmadık gönül bırakmamanızı istiyorum.”