İYİ Parti'de istifa dalgası: e-Devlet sistemi tıkandı

İYİ Parti lideri Akşener'in Altılı Masa'dan kalktığını duyurmasının ardından partide de istifalar peş peşe geldi. Sosyal medyada çok sayıda kullanıcı e-Devlet'ten yaptığı istifa işlemini paylaştı. Öte yandan e-Devlet'te yaşanan işlem yoğunluğu nedeniyle istifa işlemlerini yapmak isteyen kullanıcılar beklemeye alındı.

İYİ Parti'de istifa dalgası: e-Devlet sistemi tıkandı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Millet İttifakı'nın dünkü cumhurbaşkanı adayına ilişkin toplantısının ardından partisiyle olağanüstü toplantı yaptı. Toplantının ardından bugün açıklama yapan Akşener, masada kendisinin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ABB Başkanı Mansur Yavaş'ı önerdiğini ancak reddedildiğini söyledi. Muhalefet liderlerinin Kılıçdaroğlu'nun adaylığını desteklediğini söyleyen Akşener, partisinin 'kıskaca' alındığını savundu ve sert sözlerle masadan kalktığını duyurdu.

Bu açıklamanın ardından sosyal medyada birçok İYİ Partili, partisinden istifa ettiğini duyurdu. Seçime 70 gün kala alınan bu kararın muhalefete zarar verdiğini savunan partililer istifa görsellerini de paylaştı.

Öte yandan İYİ Parti'den istifa edenler e-Devlet'te yoğunluk oluşturdu. Bir sosyal medya kullanıcısı yoğunluk nedeniyle istifa işlemine devam edemediğini belirtti.

13-001.jpg

İşte o paylaşımlar:

1-014.jpg2-012.jpg3-004.jpg4-005.jpg

5-003.jpg6-002.jpg7-003.jpg