Hulusi Akar: Bazı ülkeler PKK'ya füzeler verdi

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TSK’nin PKK’ye karşı Kürdistan Bölgesi topraklarında gerçekleştirdiği operasyon hakkında konuştu, "Dost bildiğimiz bazı ülkeler PKK’ya füzeler verdiler. Dolayısıyla bunların her biri bizim için büyük bir tehlike, büyük bir risk” dedi.

Hulusi Akar: Bazı ülkeler PKK'ya füzeler verdi

Dün Şırnak’taki operasyon merkezine giden ardından da Haftanin’deki üs bölgesinde incelemelerde bulunan Akar, bugün de komuta kademesiyle birlikte ‘Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım’ operasyonlarının hava harekâtlarının yönetildiği Eskişehir'deki Muharip Hava Kuvveti Komutanlığı'na gitti.

Beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Muharip Hava Kuvveti Komutanlığı'nda incelemeler yapan Akar burada yaptığı konuşmada operasyonun zor koşullarda devam ettiğini belirtti. 

Akar, “Bugüne kadar arkadaşlarımız büyük fedakarlık gösteriyorlar. Dağlar, yamaçlar, inmesi binmesi çok zor. Helikopterler yere teker koyamıyorlar. Bugüne kadarki mücadelede yapılması gerekenin hepsi yapıldı. Hava hücum harekatlarında helikopterlerimiz 300-500 sorti yaptı. Maalesef dost bildiğimiz bazı ülkeler PKK’ya füzeler verdiler. Dolayısıyla bunların her biri bizim için büyük bir tehlike, büyük bir risk” diye konuştu.

Bunlara rağmen Hava Kuvvetleri’nin kullandığı silahlarla örtü sağlayarak operasyonu yürüttüklerini aktaran Akar, şu ana kadar toplam 53 PKK’linin vurulduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı: 

“Bir mağara vardı, o mağaranın girişi özel teknikler gerektiriyor. Özel Kuvvetlerimiz, komandolarımız o mağaranın altını üstüne getirdiler, yedi teröristin ölüsüne ulaştılar. Bunlardan biri de bölge sorumlusu. Arkadaşlarımız herhangi bir kayıp olmadan bu işi ustalıkla başardılar. Onların da alınlarından öpüyorum, tebrik ediyorum."

Operasyonlarda şimdiye kadar yedi askerin hayatını kaybettiğini belirten Akar, yaralıların Ankara’ya getirildiğini kaydetti. “Operasyonda, tespit edilen hedeflerin tamamının karadan ve havadan vurulduğunu belirten Akar, sunalar söyledi:

“Ele geçirilen malzemelere baktığımızda bunlara bu malzemeleri kimler verdi? Bunların hepsi düşünülmesi, tartışılması gereken konular. Şu ana kadar toplam 16 silah, 3 bin civarında mühimmat ele geçirildi. Özellikle bu mağaradan ele geçirilenler arasında uzaktan kumandalı 2 Doçka var. Oraya Hava Kuvvetleri gidip vurduğu zaman kendilerini bir şekilde emniyete alıyorlar.”