Erdoğan'dan CHP'li Sezgin Tanrıkulu'na: Sözde milletvekili ama terörist müsveddesi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TSK'ya yönelik açıklamaları nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu için, “Sözde milletvekili ama terörist müsveddesi, benim askerime nasıl hakaretler ediyor, nasıl sözler sarf ediyor. TSK'nın Gabar'daki başarılı operasyonları kendilerini rahatsız ediyor. Sözde milletvekili ama terörist müsveddesine devlet cevabını verecek" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'dan CHP'li Sezgin Tanrıkulu'na: Sözde milletvekili ama terörist müsveddesi

Erdoğan Beştepe’de "108. Dönem Kaymakamlık Kursu Kura Töreni"nde açıklamalarda bulundu. Yeni atanacak olan kaymakamların ilçelerde devleti temsil ettiğini ifade eden Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması özetle şöyle:

“Yeni kaymakamlarımıza görev yerlerinde ve tüm meslek hayatlarında rabbimden muaffakiyetler niyaz ediyorum… İlçelerde Cumhurbaşkanı adına görev yapan en yüksek devlet memuru kaymakamlardır. Aldığınız yoğun eğitimlerin sizleri bu önemli makama en donanımlı şekilde hazırladığını düşünüyorum…

Yasaması, yürütmesi, yargısı ile devlet gücünün her bir unsurunun asli görevi budur. Bu noktada devletin tepesi ile kaymakam arasında hiçbir fark yoktur. Her birimiz 85 milyonun tamamına hizmet etmekle mükellefiz.

“İHA’lara SİHA’lara tahammül edemiyorlar”

Sözde milletvekili ama terörist müsveddesi, benim askerime nasıl hakaretler ediyor, nasıl sözler sarf ediyor. TSK'nın Gabar'daki başarılı operasyonları kendilerini rahatsız ediyor. Sözde milletvekili ama terörist mütsveddesine devlet cevabını verecek.

Teröristleri inlerinde vurdukları için İHA’lara SİHA’lara tahammül edemiyorlar. Sonuna kadar tahammül edemesinler, biz devlet olarak yaptık yapıyoruz. Sosyal medyadan milletimizi karamsarlığa yürütme çabaları bunların örnekleridir. Yurt dışındaki firari FETÖ'cüler başta olmak üzere bu fitne girişimlerine maalesef içerideki bazı siyasiler destek veriyor. Kukla gibi oynatılan bu şahıslar bilerek ya da bilmeyerek ülke düşmanlarının değirmenine su taşıyor.

Sinsi oyunların kök salmasına kesinlikle müsaade edemeyiz. Sosyal medyada örgütlenen 3-5 şarlatanların ülkemizin yangın yerine çevirme çabasını başlarına çalacağız. Biz de devlet olarak hukukun dışına çıkanlara karşı gereken her türlü tedbiri alarak bu fitne ateşini büyütmeden söndüreceğiz."

Sezgin Tanrıkulu hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmış, Adalet Bakanlığı da soruşturma izni vermişti.