Mesrur Barzani: Kürdistan Bölgesi’nin mali hakları siyasi çekişmelere alet edilmemeli

Başbakan Mesrur Barzani, Kürdistan Bölgesi'nin mali hakları ve çalışanların maaşlarının siyasi çekişmelerle alet edilmemesi gerektiğini söyledi.

Mesrur Barzani: Kürdistan Bölgesi’nin mali hakları siyasi çekişmelere alet edilmemeli

Başbakan Mesrur Barzani başkanlığındaki Kürdistan Bölgesi Hükümeti heyeti, bütçe meseleleri konusunda Irak hükümet yetkilileriyle üst düzey görüşmelerde bulunmak üzere Bağdat’a gitti.

Heyette Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani, Maliye ve Ekonomi Bakanı Awat Şeyh Cenab, Bakanlar Kurulu Divanı Başkanı Omid Sabah ve Bakanlar Kurulu Sekreteri Amanc Rahim yer aldı.

Heyet ilk olarak Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ile görüştü.

Görüşmenin ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Başbakan Mesrur Barzani, sorunların anayasa ve anlaşmalar temelinde çözülmesi gerektiğini vurguladığını belirtti.

Barzani, “Kürdistan Bölgesi’nin mali hakları ile memur maaşlarının siyasi çekişmelere alet edilmemesi gerektiğini vurguladım. Bu sorun en kısa sürede çözülmeli ve Kürdistan Bölgesi memurları, haklarını almak için artık beklememelidir” dedi.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin tüm yükümlülüklerini yerine getirdiğin ve aynısını federal hükümetten beklediklerini bir kez daha yinelediklerini vurgulayan Barzani, “Sayın Sudani de sorunların anayasa ve yasalar temelinde çözülmesi için hazır olduğunu belirterek, bütün tarafların en kısa sürede tüm sorunlara çözüm bulunması için siyasi desteğini göstermesi gerektiğini ifade etti” ifadelerini kullandı.

Irak’ın büyük bir beşeri ve doğal sermayeye sahip olduğunu ifade eden Barzani, uygun ortam ve iyi bir yönetim ile Irak’ın daha ileriye giderek gelişeceğini söyledi.