Eski YPG’li savaşçı Ukrayna’da Ruslara karşı savaşıyor

Daha önce gönüllü olarak Rojava’da YPG saflarında IŞİD’e karşı savaşan İngiliz vatandaşı Aiden Aslin, şimdi Ukrayna ordusu ile birlikte Rus ordusuna karşı savaşa katılıyor.

Eski YPG’li savaşçı Ukrayna’da Ruslara karşı savaşıyor

İngiliz Mail Online’nin haberine göre, Ukrayna ordusunda görevli olan İngiliz vatandaşı Aiden Aslin, Rusya’nın kuşatması altındaki Mariupol kentinde bir video yayınladı.

28 yaşındaki Aslin, Rusya’nın saldırıları karşısında Batılı politikacılara zor durumdaki şehre yardım etmeleri çağrısında bulundu.

Haberde, Aiden Aslin’ın 2018'de Ukraynalı bir kıza aşık olduğu ve bu nedenle Odesa yakınlarındaki bir başka Karadeniz limanı olan Mykolaiv'a taşındı.

Şu anda Ukrayna silahlı kuvvetlerinde dördüncü yılını tamamlayan ve bu bahar evlenme planları yapan Aslin, savaş çımamış olsaydı Eylül ayında hizmetini tamamlayacaktı.

Şu anda Mariupol’da olan Aslin, video mesajın, kendisi ve arkadaşlarının Rus ilerleyişine karşı koyduğunu anlattı.

Askeri kıyafet içerisinde konuşan Aslin, “Şehri hala kontrol ediyoruz. Ukraynalılar gece gündüz savaşıyor. İrademiz son derece güçlü ve Rus emperyalizmine boyun eğmeyeceğiz” dedi.

Rusların askeri hedefler yerine sivilleri hedef aldığını iddia eden Aiden Aslin, "Rus güçleri bizim bulunmadığımız sivil bölgeleri hedef almaya devam ediyor. Bunu kendim izledim. Sivil araçlara roket fırlattıklarını gördüm ve bu Rus ordusu, yani eğer söyledikleri kadar profesyonellerse kimi hedeflediklerini biliyorlar” diye konuştu.

What we signed up for': British soldier returns to Ukrainian Army unit to  prepare for Russian invasion
Aiden Aslin

İngiltere’de Nottinghamshire'da yaşayan Aiden Aslin, 2015'te IŞİD’e karşı savaşmak için İngiltere'den ayrılıp Rojava’ya geldi ve YPG'ye katıldı.

O zaman 22 yaşında bir bakım işçisi olan Aslin, İngiltere'ye döndüğünde tutuklandı. Ancak bu nedenle yargılanmayan Aslin daha sonra Ukrayna’ya taşındı.

Aiden Aslin