Eskişehir'de Nazi miğferi takan saldırgan önüne geleni bıçakladı!

Eskişehir'in Tepebaşı ilçesinde kafasında kask, belinde balta, üzerinde Nazi simgeleri ve yüzünde maske olan 18 yaşındaki bir kişi sokakta 5 kişiyi bıçakla yaraladı. Yaralılardan ikisinin durumu ağır. Saldırgan gözaltına alındı.

Eskişehir'de Nazi miğferi takan saldırgan önüne geleni bıçakladı!

Olay, dün akşam saatlerinde Tepebaşı ilçesine bağlı Uluönder Mahallesi’nde meydana geldi.

DHA'nın haberine göre Arda K, evinde bir süre bilgisayar oyununu oynadıktan sonra, daha önceden temin ettiği kask, maske ve hücum yeleğini giyip, eline aldığı balta ve bıçakla sokağa çıktı.

Kıyafeti ve elindeki kesici aletlerle görenleri endişelendiren Arda K, Uluönder tramvay durağında bekleyenlere saldırdı. Arda K, elindeki kesici aletlerle önüne gelen herkese vurmaya başladı.

Panik ve korku içerisinde kaçmaya çalışanlardan bazıları çeşitli yerlerinden yaralandı. Bu sırada görev yerine giden bir polis yaşanan kargaşayı fark etti.

Bir kişinin elindeki bıçak ve balta ile çevresindekilere saldırdığını gören polis, saldırganı durdurmak için hamle yaptı.

Kaçmaya çalışan Arda K takip sonucu yakalandı.

Saldırgan daha sonra olay yerine gelen polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Yaşanan olay sırasında ise bıçak darbeleriyle yaralanan 5 kişi, olay yerine gelen sağlık ekibinin müdahalesinin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Yaralılardan 2'sinin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Eskişehir Emniyetinden yapılan açıklamada, "12.08.2024 tarihinde Tepebaşı-Rauf Orbay Caddesi -Şehit Rüstem Demirbaş Parkı çay bahçesi içerisinde "Bıçakla Yaralama" olayı ile ilgili olarak kafasında kask, yüzünde maske, üzerinde hücum yeleği ve elinde bıçak olan şüpheli Arda K. isimli şahıs, çay bahçesinde oturan 5 şahsı sebepsiz yere bıçaklayarak kaçarken ekiplerimizce yakalanarak etkisiz hale getirilmiş, suç unsuru kesici-delici alet muhafaza altına alınmıştır” denildi.

Saldırganın malzemeleri .

Türkiye Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da saldırganın gözaltına alındığını duyurdu ve yaralı vatandaşlara acil şifalar diledi.

Olaya ilişkin soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü söyleyen Tunç, “Eskişehir’de sokakta kesici aletle rastgele insanlara saldırarak 5 kişiyi yaralayan şüpheli A.K., Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan adli soruşturma kapsamında yakalanarak gözaltına alınmıştır. Soruşturma titizlikle sürdürülmektedir. Saldırıda yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

Saldırı anını canlı yayınlamış

Saldırganın olay anını videoya aldığı da anlaşıldı. Başına Nazi miğferi geçiren, üzerinde gamalı haç bulunan bir hücum yeleği giyen, göğsünde de Nazilerin “Kara Güneş” amblemi olan Arda K’nin Telegram kanalında saldırıdan önce 16 sayfalık bir manifesto yayımladığı ortaya çıktı.

Kürtlere de hakaret ediyor

Manifestoda yer alan ifadelerden bazıları şöyle:

“Pis yahudi medyasının yalanlarına gelmeyin. Bu tamamen bir lonewolf saldırısıdır.”

“Eski planımda TKP binasına saldırmayı amaçlıyordum.”

“Beni insan nefreti, mizantropi motive etti.”

“Umarım bunlar ile yeteri kadar böcek temizleyebilirim.”

“Ailemle aram hiç iyi olmadı.”

“Göçmen kayıt merkezine EYP yerleştir ve havaya uçur.”

“Göçmen evlerini hedef al ve hepsini ortadan kaldır.”

Saldırgan ayrıca Kürtlere hakaretler ettiği bölümde “Çocuk ve yaşlı farketmeden hepsi temizlenmelidir” diyor.

Arda K, Yeni Zelanda’da cami basan Tarrant, Norveç’te gençlik kampını basan Breivik için ise “aziz” diyor.