Ezidi Miri: Hepimiz Kürdüz Hepimiz kardeşiz

Dünya Ezidileri dini lideri Mir Tahsin Beg, Ezidilerin "Çarşema Sor” (Kırmızı Çarşamba) Bayramı'nı kutlayarak kardeşlik mesajı verdi.

Ezidi Miri: Hepimiz Kürdüz Hepimiz kardeşiz

Mir Tahsin Beg; Irak, Suriye, Türkiye, Gürcistan, Rusya başta olmak üzere dünyadaki tüm Ezidilerin bayramını ve Kürdistan halkını kutladı.

Mir Tahsin Beg, "Bugün kutsal bir bayram, yeni yıl bayramı. IŞİD'e karşı savaşan peşmergeyi de kutluyorum. Bayramın her yıl hayırlı geçmesini temenni ediyorum” dedi.

Mir Tahsin Beg şunları söyledi:

"Biz hepimiz kardeşiz. Tanrı başımıza gelen felaketi Ezidiler ve Müslümanlar olmak üzere hepimizin üzerinden kaldırsın. Dua ediyoruz ki Tanrı Irak ve Suriye'deki felaketleri de sonlandırsın. İnsanları felaketten uzak eylesin.”

Ezidi Kürtlerinin yeni yıl olarak kabul ettiği "Çarşema Sor” (Kırmızı Çarşamba) Bayramı, Ezidilerin kutsal mekanı Laleş'te kutlandı.

Her yıl bayramdan önceki gün farklı bölgelerden Laleş'e gelen Ezidiler, 366 çıra yakıyor. Ezidiler Kırmızı Çarşamba'yı bütün insanlığın bayramı olarak kabul ediyor.

Ezidi inancına göre Laleş, yeryüzünde mayalanıp toprağa dönüşen ilk yer. Bu yüzden Laleş, Ezidiler tarafından kutsal kabul ediliyor.

Rudaw