Faciadan sonra gelin ve damat ilk kez mezarlıkta görüntülendi

Hemdaniye’deki yangın faciasından sonra Revan ve Hannin çifti bugün ilk kez mezarlıkta görüntülendi.

Faciadan sonra gelin ve damat ilk kez mezarlıkta görüntülendi

26 Eylül'de Musul’un Hemdaniye ilçesinde Heysem düğün salonunda dünya evine giren Revan ve Hannin çiftin mutluluğuna salonda yakılan maytaplar gölge düşürdü.

Düğün salonu saniyeler içinde alev içinde kaldı ve 100'den fazla kişinin ölümüne ve 150'den fazla kişinin de yaralanmasına sebep oldu.

Dünya gündeminde yankı bulan olayla ilgili her gün yeni gelişmeler yaşanırken, diğer yandan gelin ve damadın açıklamaları merak ediliyor.

Hamdaniye yangınından üç gün sonra gelin ve damat, bugün siyah elbiseleriyle ve el ele tutuşarak Hamdaniye mezarlığına doğru yola çıktı.

Olaydan 3 gün sonra bugün ilk kez Revan ve Hannin yan yana mezarlıkta görüntülendi.

Siyahlar giymiş ve el ele tutuşmuş gelin ve damat, Cuma günü Hamdaniye'deki mezarlığa giderken bitkin ve üzgün görünüyordu.

Gelinin anne ve babası da hayatını kaybedenler arasında

Hannin bugün düğünde hayatını kaybeden annesi ile kardeşini toprağa verdi.

İtfaiye ekiplerinin yaptığı incelemeye göre, yangına düğün salonunun inşaatı sırasında itfaiye talimatlarına uyulmaması ve inşaatta kullanılan malzemelerin kalitesiz olmasından kaynaklandığı ortaya çıktı.

Güvenlik güçleri salon sahibi başta olmak üzere 10'dan fazla kişiyi gözaltına aldı.

Irak İçişleri Bakanlığı, ölü ve yaralı sayısını güncelleyerek can kaybının 100’ün üzerinde, yaralı sayısının ise 150 olduğunu duyurmuştu.

Yangında hayatını kaybedenler için Hemdaniye’de toplu defin merasimi düzenlendi. Ancak kimliği tespit edilen 50 kişiye ait cenaze toprağa verildi.