Fidan'dan dikkat çeken görüşme: Haşdi Şabi'nin lideri Falih Feyyaz ile Ankara'da görüştü

Ankara'da dikkat çeken bir buluşma yaşandı. Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Irak'taki Şii milis grubu Haşdi Şabi'nin lideri Falih el-Feyyaz'ı Ankara'da kabul etti. Görüşmeye ilişkin herhangi bir ayrıntı paylaşılmadı.

Fidan'dan dikkat çeken görüşme: Haşdi Şabi'nin lideri Falih Feyyaz ile Ankara'da görüştü

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan tansiyonun yüksek olduğu süreçte, Blinken ile görüşmesiyle eş zamanlı olarak dikkat çeken bir isimle bir araya geldi. Iraklı Şii milis gücü Haşdi Şabi'nin başkanı Falih el-Feyyaz ile bakanlıkta görüştü

Görüşmeye ilişkin bilgi paylaşılmazken bu, Fidan'ın dışişleri bakanlığı görevine gelmesinin ardından ikili arasındaki ikinci görüşme oldu.

Türkiye Dışişleri Bakanlığının, X hesabından yapılan paylaşımda, Hakan Fidan'ın 6 Ekim’de Ankara'da Falih Feyyaz görüştüğü belirtildi.

Paylaşımda, görüşmenin detaylarına yer verilmedi.

Irak Savunma Bakanı Sabit Abbasi, 4 Ekim’de Ankara’ya ziyaret gerçekleştirerek Türk mevkidaşı Yaşar Güler ile bir araya gelmişti.

Türkiye Savunma Bakanlığından (MSB) görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, başta terörle mücadele ve hudut güvenliği olmak üzere atılabilecek müşterek adımlarla, iş birliğinin daha da ileri taşınması konularının masaya yatırıldığı ifade edildi.

Türk ve Iraklı yetkililer arasındaki görüşmeler, Türkiye'nin sınır bölgelerindeki PKK güçlerine karşı kara operasyonu tehdidinde bulunduğu bir dönemde gerçekleşti.

Türkiye, geçtiğimiz iki gün içerisinde, Rojava’da Demokratik Suriye Güçleri'ne (DSG) ait birçok karargah ve üssü bombaladı. Türkiye Savunma Bakanlığının açıklamasına göre 15 noktaya bombardıman gerçekleştirildi.