ABD'den Rojava'ya yönelik saldırılara ilişkin açıklama: Endişe duyuyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Rojava’daki askeri operasyonlara ilişkin yaptığı açıklamada, “ABD, Suriye Kuzey’indeki özellikle de sivilleri etkileyen ve sivil altyapıları hedef alan askeri eylemlerden endişe duyuyor” dedi.

ABD'den Rojava'ya yönelik saldırılara ilişkin açıklama: Endişe duyuyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, günlük basın brifinginde Rûdaw Medya Grubu Washington Temsilcisi Diyar Kurda’nın Türkiye’nin Rojava’ya yönelik operasyonlarıyla ilgili soruları yanıtladı.

ABD’nin Rojava konusunda tutumunun değişmediğini vurgulayan Matthew Miller, "ABD, Suriye'nin kuzeyindeki askeri eylemlerin, özellikle sivil altyapının hedef alınması da dâhil olmak üzere siviller üzerindeki etkisinden ve IŞİD'in tamamen yenilgiye uğratılması için devam eden operasyonlarımız üzerindeki etkisinden endişe duymaktadır” ifadelerini kullandı.

Sözcü Matthew Miller Bölgedeki güçlerin ateşkesin sağlandığı bölgelere saygı duyması gerektiğini belirterek, "Suriye'de istikrarın sağlanması ve bu krize siyasi çözüm için birlikte çalışılması açısından tüm tarafların ateşkes bölgelerine saygı duyması ve bunu sürdürmesi oldukça önemlidir” değerlendirmesinde bulundu.

Ankara’da 1 Ekim’deki bombalı saldırının ardından Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, faillerin Rojava’dan geldiğini belirterek, Rojava’da enerji üretim tesisleri ile alt yapı tesislerinin hedef alınacağını duyurmuştu.

DSG, saldırının faillerinin Rojava'dan Türkiye'ye geçtiği yönündeki açıklamaları reddetmişti.