Filistin Başbakanı: Netanyahu, ölüm mekanizmasını kullanıyor

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik başlattığı saldırıyla insanlık suçu işlediğini ve İsrail’in saldırılarını durdurmak için yoğun bir diplomasi yürüttüklerini söyledi.

Filistin Başbakanı: Netanyahu, ölüm mekanizmasını kullanıyor

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, İsrail’in Gazze Şeridi ile Doğu Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya saldırılarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

İsrail’in Gazze’de insanlık suçu işlediğine dikkati çeken Iştiyye, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun kendi siyasi emelleri için "ölüm mekanizmasını" kullandığını vurguladı.

Iştiyye, “İsrail, Gazze Şeridi’nde katliam yapıyor. Netanyahu, Gazze Şeridi’nde insanlık suçu işleyip ölüm mekanizmasını kullanarak bir sonraki İsrail hükümetinin önündeki siyasi tabloyu karmaşıklaştırmaya çalışıyor” dedi.

Filistin topraklarında dökülen kanın durdurulması için Filistin yönetiminin yoğun diplomasi yürüttüğünü belirten Iştiyye, “Kardeş Mısır ve Ürdün olmak üzere uluslararası toplum taraflarıyla iletişimimiz devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Iştiyye, Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi ile Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın, aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da bulunduğu birçok liderle görüşmeler gerçekleştirdiğini aktardı.