Öcalan: 'YNK, İran’a dostluğunu ispat için operasyon yapabilir'

Kürt siyasetçi Osman Öcalan, YNK'nin İran’ı razı etmek için Doğu Kürdistanlı parti ve derneklere ve Kürdistan Demokrat Partisine karşı bir operasyon yapabileceğini söyledi.

Öcalan: 'YNK, İran’a dostluğunu ispat için operasyon yapabilir'

YahoNews sitesinde YNK anti-terör birimlerinin Kasım Süleymani suikastında yer aldığı iddiası yer almıştı. Kuzey Kürdistanlı siyasetçi Osman Öcalan söz konusu haber ve iddia ile ilgili BasNews’e açıklamalarda bulundu.

Yıllardır Kürdistan Bölgesi’nde yaşayan Kürt siyasetçi Osman Öcalan konuşmasında şu ifadelere yer verdi,” YNK anti-terör birimlerinin Kasım Süleymani suikastına katılması iyi olmadı. Öyle öngörüyorum ki YNK, İran’ı razı etmek için Doğu Kürdistanlı parti ve derneklere ve Kürdistan Demokrat Partisine karşı bir operasyon yapabilir. YNK bu şekilde Süleymani suikastına katılmasını telafi ederek İran’a dostluğunu ispat etmiş olacak.”

Öcalan,” Şu ana kadar Amerika YahoNews’deki haber ve iddia için bir tutum göstermedi. Böylesi operasyonlara katılmış olmak ve yine böylesi operasyonları geçmişte bırakmak öyle kolay olmayacaktır. İran bu haber karşısında sessiz kalmayacaktır. Bu yüzden bu durum Kürtlerin özellikle de YNK’nin yükünü daha da ağırlaştırdı” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Amerika’da yaşayan Doğu Kürdistanlı gazeteci söz konusu gelişmeler ile ilgili şöyle konuşmuştu,” Birçok insan, YNK’nin Süleymani suikastını telafi etmek için Doğu Kürdistan halkını, parti ve demokratlarını kurban edebilir endişesini yaşıyor.”