Fransa Şengal’e dönen Ezidiler için 425 bin euro ayırdı

Fransa, Birleşmiş Milletler İnsan Yerleşimleri Programı (BM-Habitat) aracılığıyla Şengal ve Baac’tan çıkmak zorunda kalan ancak daha sonra dönen göçmenlere 425 bin 882 euro sağlayacak.

Fransa Şengal’e dönen Ezidiler için 425 bin euro ayırdı

Birleşmiş Milletler’den yapılan açıklamada, Fransız hükümetinin Şengal ve Baac (Musul’un bir ilçesi) bölgelerindeki evlerine dönen göçmenlere evlerini ve hayatlarını yeniden inşa etmeleri için 425.882 euro (yaklaşık 479.000 dolar) tahsis ettiği belirtildi.

Birleşmiş Milletler, projenin yaşam koşullarını ve geçim kaynaklarını iyileştirmeyi amaçladığını ve Fransa’nın 200 aileye mali yardım sağlayarak ve iki okulu yenileyerek yaklaşık 27 bi kişiye yardım edeceğini bildirdi.

Fransa’nın Bağdat Büyükelçisi Eric Chevallier, “Fransa, barınma ve eğitim gibi temel faaliyetlere odaklanan bu BM-Habitat projesini desteklemekten gurur duyuyor. Altyapı onarımı, özellikle Sindh ve Baac’tan tahliye edilenlerin geri dönüşü için temel bir koşuldur. Irak halkının yanındayız ve IŞİD’den kurtarılan bölgelerin yeniden inşasında Irak halkının yanında olacağız” dedi. (Rudaw)