Başkan Neçirvan Barzani, Türkiye halkı ve hükümetine taziyelerini iletti

Maraş’ta meydana gelen depremler nedeniyle Türkiye’nin Erbil Başkonsolosluğu’na taziye ziyaretinde bulunan Başkan Neçirvan Barzani, yaşanan can kayıpları için Türkiye halkı ve hükümetine bir kez daha başsağlığı diledi.

Başkan Neçirvan Barzani, Türkiye halkı ve hükümetine taziyelerini iletti

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Türkiye ve Suriye'de binlerce kişinin hayatını kaybettiği depremler nedeniyle Türkiye’nin Erbil Başkonsolosluğu'ndaki taziyeye katıldı.

Burada taziye defterini imzalayan Barzani, bu yıkıcı deprem nedeniyle şahsı ve Kürdistan Bölgesi adına Türkiye halkı, hükümeti ve liderliğine taziyelerini ileterek acılarını paylaştığını kaydetti.

Kürdistan Bölgesi'nin de tüm uluslararası camia ile birlikte Türkiye halkının ve kurbanların aile ve yakınlarının acısını en derinden yaşadığını dile getiren Barzani, insanın içini yakan bu büyük trajedinin görüntülerinin hafızalardan silinmeyeceğini belirtti.

Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyen Barzani, yaralılara da acil şifa diledi.

Başkan Neçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesi’nin yardım ve destek için elinden geleni yapmaya hazır olduğunu bir kez daha yineledi.

Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Mevlüt Yakut da taziyeye katıldığı için Başkan Neçirvan Barzani’ye teşekkürlerini ileterek, Kürdistan Bölgesi halkı ve hükümetinin deprem mağdurlarına yardım konusundaki tutumundan dolayı ülkesinin şükranlarını iletti.

6 Şubat 2023'te, merkez üssü Maraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 büyüklüğünde ve 9 saat sonrasında, merkez üssü Elbistan ilçesi olan 7,5 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Depremler Türkiye'de en az 29 bin, Rojava ve Suriye'de ise en az 5 bin kişinin ölümüne yol açtı.

Deprem bölgelerinde bir çok ülkenin de yardımı ile enkaz altında kalanlar için arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.