Peşmerge Bakanlığı: PKK, Kürdistan Bölgesi'nin güvenliğini bozmaya çalışıyor

Peşmerge Bakan Yardımcısı Serbest Lezgin, PKK'nin Kürdistan Bölgesi’nin güvenliğini bozmaya çalıştığını, Peşmerge'ye yönelik saldırısının da bu gerçeği ispatladığını söyledi.

Peşmerge Bakanlığı: PKK, Kürdistan Bölgesi'nin güvenliğini bozmaya çalışıyor
Peşmerge Bakan Yardımcısı Serbest Lezgin, Peşmerge Bakanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden PKK'nin Peşmerge'ye yönelik son saldırıları hakkında yazılı açıklama yayımladı.
 
PKK'nin Kürdistan Bölgesi’nin güvenliğini bozmaya yönelmiş bir durumda olduğuna dikkati çeken Lezgin, "Kürdistan Bölgesi Hükümeti'ne ait kurumlara saldırılması, PKK'nin Kürdistan Bölgesi'nin güvenliğini bozmaya yönelik işler içinde olduğu gerçeğini ispatlıyor" ifadelerini kullandı. 
 
Saldırının sadece Kürdistan Demokrat Partisi'ni (KDP) hedef aldığı şeklinde yorumlanmaması gerektiğini vurgulayan Lezgin, "Saldırı, tüm Kürdistan Bölgesi halkının mücadele ve kazanımlarına yöneliktir" açıklamasında bulundu.
 
Duhok’un Amedi ilçesinde, PKK mensupları dün Kürdistan Bölgesi polisine saldırı düzenlemişti.
 
PKK, 4 Kasım'da da Çemanke nahiyesinde, petrol ve gaz kaynaklarının güvenliğinden sorumlu 2 polisi yaralamıştı. 
 
PKK mensupları aynı gün Çemanke'de Peşmerge güçlerini ikinci kez hedef almış, saldırıda bir Peşmerge şehit olurken, üç Peşmerge de yaralanmıştı.
 
Kürdistan Bölgesi Bakanlar Kurulu, saldırıyı sert şekilde kınamış ve bunu "kırmızı çizginin aşılması" olarak nitelemişti.