Gazze'de evleri bombalanan Kürt aileden 12 kişi hayatını kaybetti

İsrail savaş uçakları Gazze’de Kürt ailenin kaldığı evi bombaladı. Saldırıda aynı aileden 12 kişi yaşamını yitirdi.

Gazze'de evleri bombalanan Kürt aileden 12 kişi hayatını kaybetti

Yaklaşık 16 gündür aralıksız bir şekilde Gazze'yi bombalayan İsrail savaş uçakları, Deyr el Balah'ta göçmen El-Kurd ailesinin kaldığı evi vurdu.

El Kurd ailesinin 12 üyesinin öldüğü saldırı sonrası El Aksa Hastanesi'ne getirilen cenazeler burada kefenlendi. Kefenlemeden sonra aile için hastane önünde cenaze namazı kılındı.

Ailesini kaybeden Amal El-Kurd, “Burası yerleşim bölgesi. Hepsi gitti. Ne annem, ne babam, ne kardeşlerim, hiç biri sağ kalmadı, ben yalnız kaldım” dedi.

Gazze’de yaklaşık 50 bin göçmen Kürt yaşıyor. El-Kurd ailesi de bunlardan biri.

El-Kurd ailesi, İsrail’in uyarılarının ardından Gazze’nin kuzeyinden güneyine göç etmişti.

El Aksa Hastanesi yetkilisi Halil el Degran, "Mescid-i Aksa Hastanesi'ne getirilen şehit ve yaralıların çoğu yerinden edilmiş kişilerdi. Sayıları çoktu ve çoğu yakınlarının evinde kalıyordu. Cesetleri parçalanmış halde bize getirildiler. Sabahın erken saatlerinden bu yana 90'dan fazla kişi hayatını kaybetti. Şu anda bile hastanenin yakınlarında bomba sesleri duyuluyor. Ayrıca çoğu çocuk, kadın ve yaşlı olmak üzere 180'den fazla şehit verdik” diye konuştu.

7 Ekim’den bu yana Gazze'de bir milyondan fazla insan yerinden edildi. Birçoğu İsrail'in Akdeniz kıyısındaki kapalı bölgeyi boşaltma uyarısının ardından yerlerini terk etti.

Ancak İsrail, Gazze'nin güneyindeki güvenli olduğu söylenen bölgeleri de bombalıyor.

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları 7 Ekim'de İsrail'in güneyine düzenlediği saldırıda 1.400'den fazla sivil ve askeri öldürmüştü.

Bu saldırının ardından misilleme yapan İsrail ordusu, Gazze'yi yoğun bir şekilde bombalıyor. Gazze’ye yönelik saldırılarda şu ana kadar 4 binden fazla Filistinli öldü.