"Goran’ın siyasi aklı, ortak düşman olarak bağımsızlık referandumunu hedefine koymuş durumda"

"Goran’ın siyasi aklı, ortak düşman olarak bağımsızlık referandumunu hedefine koymuş durumda"

Kürdistan Demokrat Parti’nin (KDP) Kürdistan Parlamentosu Üyesi Ari Hersin, Goran Hareketi’nin Kürdistan’ın bağımsızlık referandumu konusundaki tavrına yönelik sert eleştirilerde bulundu.

Goran’ın, lideri Newşirwan Mistefa’nın vefatından sonra ise merkez komitesinin hareket üzerinde denetimi sağlayamadığını zira öncesinde Mistefa'nın karizmasıyla ayakta kalabildiğini söyledi.

Goran Hareketi’nin karar merkezinin Goran’ın bütününü kontrol etmek için ortak bir düşman arayışında olduğunu ve Goran’ın mevcut siyasi aklının, ortak düşman olarak bağımsızlık referandumunu hedefine koyduğunu ifade etti.

Ari Hersin, Goran’ın yüz yıllık Sykes Picot duvarını yıkmayı amaçlayan Kürdistan’ın bağımsızlık referandumu konusundaki tutumunu netleştirmesi gerektiğini vurgulayan Ari Hersin, şöyle konuştu:

“Zamanında bir şekilde ihanete (Cahş) bulaşmış kişiler vardı. Bunlar sonradan bundan utanır hale geldiler. Ama Goran’ın şuan yürüttüğü siyaset ‘Post-Cahşlık’tır. Kürdistan Başkanı Mesud Barzani’ye düşmanlık inatlarından dolayı Arap televizyon kanallarına çıkıp Arap şovenistlerle kol kola girebiliyorlar.”

Hersin, Goranlı yetkililerin bağımsızlık meselenin Kürdistan Başkanı Mesud Barzani’nin şahsına özgü bir mesele olmadığını, bütün Kürdistan halkı için hayati bir mesele olduğunu kavraması gerektiğini dile getirerek, Mesud Barzani’nin tüm Kürdistan parçalarındaki Kürt halkının bağımsızlık ve özgürlük sembolü olduğunu söyledi.

Hersin, “Ekranlara çıkıp şovenist Maliki hakkında methiyeler dizenleri Kürdistan halkının vicdanına bırakıyorum.” dedi.