Hamaney'den Hamas’ın saldırısına ilişkin ilk açıklama

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırısında İran’ın yer almadığını belirterek, “7 Ekim'deki yıkıcı deprem, Siyonist Rejim için onarılamaz bir istihbari ve askeri hezimettir” dedi.

Hamaney'den Hamas’ın saldırısına ilişkin ilk açıklama

Tahran'daki İmam Ali (a.s) Askeri Okulu’nda düzenlenen mezuniyet törenine katılan Ali Hamaney, burada yaptığı konuşmada, Hamas'ın askeri kanadının 7 Ekim’de İsrail’e başlattığı “Aksa Tufanı” adlı saldırı hakkında konuştu.

Mehr News’in haberine göre, İran’ın bu saldırıda bir rolü olmadığını belirten Hamaney, “7 Ekim'deki yıkıcı deprem, Siyonist Rejim için onarılamaz bir istihbari ve askeri hezimettir” yorumunu yaptı.

“Bu, Siyonistlerin kendi eylemlerinden kaynaklandı” diyen Hamaney, “Zulüm ve baskı artığında ve barbarlık doruğa ulaştığında fırtınayı beklemek gerekir. Filistinlilerin cesurca yaptığı operasyon, işgalci düşmanın yıllardır devam eden ve son aylarda daha da artan kötü eylemlerine bir tepkiydi. Bunun sorumlusu rejimin iktidardaki kabinesidir” ifadelerini kullandı.

Saldırıları “Filistinli gençlerin akıllı bir operasyonu” şeklinde değerlendiren Hamaney, saldırının arkasında başka kişiler arayanların “yanlış hesap” yaptığını söyledi.

Gazze’ye devam eden saldırılara tepki gösteren Ayetullah Hamaney, şunları kaydetti:

“İşgalci rejim, kendini masum göstererek, Gazze'ye saldırmak, insanların evlerine saldırmak, sivillere saldırmak ve Gazze halkının toplu olarak katledilmesi konusundaki zulmünü sürdürmek için bunu bir bahane olarak kullanıyor. Kendini masum göstermek bu rejimin cinayetlerini kat kat arttırması için bir bahanedir. Kendini mazlum göstererek, bu suçları meşrulaştırmak istiyor. Bu da yanlış bir hesaplamadır. Gaspçı rejimin başkanları, karar vericileri ve destekçileri bilsinler ki bu kendilerine daha büyük bir felaket getirecektir. Bilsinler ki bu zulme verilecek yanıt, bu rejimin çirkin yüzüne daha ağır bir tokat olacaktır.

Cesur Filistinli gençlerin ve canlarından geçen fedakarların kararlılığı, Siyonist rejimin bu suçlarıyla daha da güçleniyor. Artık insanların zalimle oturup konuşarak Filistin’de bir konum bulabileceklerini düşündükleri günler geçti. O dönem bitti artık.

Bugün Filistinliler uyanık ve bilinçliler, gençler uyanık ve bilinçliler ve Filistinli planlayıcılar var gücüyle çalışıyorlar. Dolayısıyla düşmanın, zulme uğramış gibi göstererek suç teşkil eden saldırılarına devam edebileceğini zannetmesi yanlış bir hesaplamadır.”