Erdoğan'dan Rojava'da düşürülen SİHA ile ilgili açıklama

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde Rojava'da ABD'nin SİHA düşürmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'dan Rojava'da düşürülen SİHA ile ilgili açıklama
Avusturya Başbakanı Karl Nehammer ile ortak açıklamalarda bulunan Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Rojava'da ABD tarafından düşürülen SİHA'ya ilişkin, "Suriye'de ABD üssünün ne işi var. Bütün bunları da bir değerlendirmek gerekmiyor mu? Ama Türkiye'nin bir insansız hava aracını ABD düşürüyor. İnsansız hava aracını ABD düşürürken bu Türkiye şu anda NATO'nun ortağı değil mi? Bunu neyle izah edeceğiz? ABD tüm terör örgütlülerini yetiştiriyor eğitiyor." diye konuştu.
 
Erdoğan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
 
"Bir şeyi açıklamak zorundayım. Suriye'de ABD'nin 20'den fazla üssü var. Suriye'de ABD üssünün ne işi var. 23 üs... Bütün bunları da bir değerlendirmek gerekmiyor mu? Ama Türkiye'nin bir insansız hava aracını ABD düşürüyor. İnsansız hava aracını ABD düşürürken bu Türkiye şu anda NATO'nun ortağı değil mi? Beraber değil mi? Bunu neyle izah edeceğiz? İşinize geldiği zaman ortak. ABD tüm terör örgütlülerini yetiştiriyor eğitiyor. Suriye'de bu bölgede olsun Ortadoğu'da olsun ortalığı kan gölüne çeviriyor. Bunları da görelim."
 
İsrail-Filistin gerilimi
 
Öte yandan Erdoğan, İsrail-Filistin krizi ile ilgili "Ortadoğu'ya kalıcı barışın gelebilmesi Filistin-İsrail sorununun nihai çözümüyle mümkündür. Bağımsız ve coğrafi bütünlüğü haiz, başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletinin hayata geçirilmesi gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.
 
Türkiye'nin AB üyeliği
 
Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) ilişkin ise, "Gelecek sene Türkiye ile Avusturya arasında 100. iş gücü anlaşmasının ise 60. yıl dönümünü idrak edeceğiz. Bu anlamlı yıldönümlerinin layıkıyla anılması için gereken çalışmaları müştereken gerçekleştireceğiz. Avrupa'nın bütünleşmesi ancak Türkiye'nin birliğe tam üyeliği ile tamamlanacaktır. Tam üyelik dışındaki hiçbir alternatifi kabul etmeyeceğimizi özellikle vurguladım." ifadelerini kullandı.