İstanbul için son üç anket: DEM Parti sürprizi

Üç önemli anket şirketi İstanbul Büyükşehir Belediyesi için yaptıkları son anketlerin sonuçlarını paylaştı. SONAR’a göre İmamoğlu ile Murat Kurum arasında fark yüzde 7. Optimar Kurum'un az bir farkla önde gösterirken HBS Araştırma da iki aday arasındaki oy farkını 4 puan olarak verdi.

İstanbul için son üç anket: DEM Parti sürprizi

SONAR Araştırma’nın sahibi Hakan Bayrakçı, X hesabından İstanbul anketinin sonuçlarını paylaştı.

Buna göre mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yüzde 47,3 ile birinci sırada. AKP’nin İBB Başkan adayı Murat Kurum ise İmamoğlu’nu yüzde 40,4 ile takip ediyor.

Yeniden Refah Partisi’nin (YRP) adayı Mehmet Altınöz, yüzde 3,1 oy alırken, Zafer Partisi’nin adayı Azmi Karamahmutoğlu yüzde 3’te kaldı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İBB Eş Başkan adayı Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni’nin oy oranı yüzde 2,9 olarak ölçüldü.

İYİ Parti’nin İBB adayı Buğra Kavuncu ise yüzde 2,1’de kaldı.

Optimar: Kurum önde

Optimar Araştırma Şirketi Başkanı Hilmi Daşdemir de İstanbul için yapılan son anketin sonuçlarını paylaştı.

Anket sonuçlarına göre Murat Kurum yüzde 43,6 alırken İmamoğlu ise yüzde 43, 2 oy oranına sahip.

DEM Parti adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni yüzde 5.2 oy alırken Zafer Partisi adayı Azmi Karamamutoğlu yüzde 2.3, Yeniden Refah Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Altınöz ise 1.7 oy alıyor.

undefined

 HSB: Fark 4 puan

HBS Araştırma, mart ayında İstanbul'da 2 bin 900 kişiyle yaptıkları seçim anketinin sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı.

Anketin sonuçlarına göre CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu yüzden 44,1, Cumhur İttifakı'nın adayı Murat Kurum yüzde 40,4 oranında bir oya sahip.

Ankete göre, İYİ Parti adayı Buğra Kavuncu yüzde 3,3, Zafer Partisi yüzde 3,1, Yeniden Refah Partisi yüzde 3 ve DEM Parti yüzde 2,8 oy alıyor.