Hamas'tan Hizbullah'a 'sitem', Mahmud Abbas'a suçlama

Üst düzey Hamas yetkilisi Musa Ebu Merzuk, Hizbullah'tan çok şey beklediklerini, Filistin yönetiminin sergilediği tutum karşısında da şaşkın olduklarını söyledi.

Hamas'tan Hizbullah'a 'sitem', Mahmud Abbas'a suçlama

Üst düzey Hamas yetkilisi Musa Ebu Merzuk, Katar merkezli Al Jazeera televizyonuna açıklamalarda bulundu.

"Utanç duyduk"

Ebu Merzuk, "Hizbullah'tan ve Batı Şeria'daki kardeşlerimizden çok şey bekliyorduk. (Mahmud Abbas liderliğindeki) Filistin yönetimindeki kardeşlerimizin tutumundan utanç duyduk." ifadelerini kullandı.

Filistin yönetiminde bazı yetkililer arasında iyi seslerin olduğunu ancak geri kalan seslerin çok fazla şey iddia etiğini dile getiren Ebu Merzuk, şunları kaydetti:

"Pek çok yabancı bize, Filistin yönetimi üyelerinin ve bazı Arap ülkelerinin gizlice Batı'ya 'Hamas'ı ortadan kaldırma' çağrısında bulunduğunu bildirdi."

Hamas'ın 7 Ekim saldırılarının ardından Hizbullah da Lübnan sınırından İsrail'in kuzeyine roketler fırlatmış, kara harekâtı senaryosunda sessiz kalmayacaklarını açıklamıştı. Hamas'ın 'düşman kardeşi' El Fetih'in yönetiminde bulunan işgal altındaki Batı Şeria'da ise Gazze ile dayanışma gösterileri düzenlense de, Mahmud Abbas'ın liderliğindeki Filistin Yönetimi'ne etkisiz kaldığı yönünde eleştiriler yöneltilmişti.