HDP Milletvekili Semra Güzel'in dokunulmazlık dosyası Meclis'te

HDP Milletvekili Semra Güzel hakkında, PKK'li Volkan Bora ile çekilen fotoğraflarının basında yer almasının ardından hazırlanan fezleke Adalet Bakanlığı'ndan Cumhurbaşkanlığı'na dün gönderilmişti. Cumhurbaşkanlığı fezlekeyi bugün Mecis'e gönderdi.

HDP Milletvekili Semra Güzel'in dokunulmazlık dosyası Meclis'te

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkında hazırlanan Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi, Meclis Başkanlığınca Anayasa ve Adalet Komisyonu Üyelerinden Kurulu Karma Komisyon'a havale edildi.

Güzel'in 'örgüt üyeliği' ile suçlandığı fezleke anayasa ve adalet komisyonu üyelerinden oluşan karma komisyonda ele alınıp Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilirse Güzel'in yargılanmasının önü açılacak.

Yargılama sonunda hüküm kesinleşirse bu kararın Meclis Genel Kurulu'nda okunması durumunda milletvekilliği düşecek.

Ne olmuştu?

Adıyaman'ın Akçalı köyünde 29 Nisan 2017 yılında yapılan bombardımanda 4 PKK üyesi hayatını kaybetmiş, bunlardan birinin Volkan Bora olduğu bildirilmişti.

Anadolu Ajansı (AA) yaptığı haberde, Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Volkan Bora'nın cep telefonunda yapılan incelemede çeşitli fotoğraflara ulaşıldığını ve Bora'nın HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel ile çekilmiş çeşitli fotoğraflarının bulunduğuna yer verdi.

Konu hakkında açıklama yapan Semra Güzel, “2013-2015 yılları arasında başlatılan çözüm ve barış sürecinin olumlu havası içerisinde çocuklarını, annelerini, babalarını ve sevdiklerini görmeye çalışan birçok kişi gibi ben de Volkan Bora’ya ulaşmaya çalıştım” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz hafta Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından fezleke hazırlanan ve dokunulmazlıklarının kaldırılması için TBMM'ye gönderdiği 28 milletvekili arasında Semra Güzel de yer alıyor.