Habertürk spikerine 'HDP tepkisi' yağdı

Habertürk spikerine 'HDP tepkisi' yağdı

Habertürk TV spikerlerinden Didem Arslan Yılmaz'ın HDP'ye televizyon kanallarında yer verilmediğini söyleyen hukukçu Salim Şen'e hitaben, "Salim bey burası bir kamu kuruluşu değil. Sonuçta biz kamu kuruluşu değiliz, özel bir sektörüz. Bu bir tercihtir. Bu tercihin nedenleri öyle veya böyle farklıdır. Ama zaman zaman bu ekranlarda da HDP'liler zamanında olmuştur" sözleri tepkilere neden oldu.

Ekranda HDP'nin Hakkari ve Edirne'den başlattığı 'Darbeye Karşı Demokrasi Yürüyüşü'nün konuşulduğu sırada, televizyon kanallarının HDP'li isimlere kapalı olmasına işaret eden Şen'e, ''Özel sektörüz, bu bir tercihtir" yanıtı veren 'Türkiye'nin Nabzı' programının sunucusu Arslan'a, sosyal medyada hem meslektaşlarından hem de HDP'lilerden tepki geldi.

HDP Ekonomiden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan, Arslan'a yönelik tepkisini, "Şunu demek istiyor: HDP’lileri çıkarırsak; patron fırça yer, ihale alamaz, işleri bozulur, beni de kovarlar. Gazetecilik tercih değil hakikat arayışıdır" satırlarıyla dile getirdi.

HDP Muş eski Miletvekili Sırrı Sakık da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise, "Didem Aslan Habertürk 'biz özel sektörüz o yüzden HDP'yi programa almama tercihinde bulunuyoruz'diyor. Kürt düşmanıyız, iki yüzlüyüz, korkağız, milyonlarca insanın partisine gıyabında her iftirayı atarız diyemedikleri için bu ucuz bahaneyi sunuyorlar. Sizin adınıza ben utanıyorum" ifadesini kullandı.