HDP'den Erdoğan’a ‘HDP eşittir PKK’ yanıtı

“PKK eşittir HDP” sözlerine yanıt veren HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Erdoğan'ın sözlerinin altında ‘aciziyet’ yattığını söyledi.

HDP'den Erdoğan’a ‘HDP eşittir PKK’ yanıtı

“PKK eşittir HDP” sözlerine yanıt veren HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Erdoğan'ın sözlerinin altında ‘aciziyet’ yattığını söyledi.

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan dün TRT ortak yayınında, “HDP eşittir PKK, eşittir PYD-YPG” değerlendirmesine HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'den yanıt gecikmedi.

Erdoğan’ın sözlerini katıldığı Artı TV canlı yayınında yanıtlayan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, “Artık geldiğimiz aşamada Cumhurbaşkanı, yetkilerini ve sorumluluğunu da aşarak Meclis’in 3’üncü büyük partisi, yasal partisi, demokratik partisi ve 7 milyona yakın oy almış partisini fütursuzca suçlayabiliyor. Şimdi bunun altında yatan neden aslında tüm toplumda bir algı yönetimi ile yaklaşmak, adeta bir psikolojik savaş taktiği uygulamaktır” diyen Temelli sözlerine şunları ekledi:

“Bugüne kadar defalarca düşmanlaştırıcı, ötekileştirici söylemlerde bulundu. Nefret söylemiyle yaklaştı. Ama giderek düştüğü acizlik ve çaresizlik içinde artık HDP’yi doğrudan bu şekilde suçlayarak kamuoyunda böyle bir özdeşlik kurmaya çalışıyor. Biz demokratik siyaset içinde bir partiyiz. Bizim böyle bir eşitlikte gösterilebilecek zerre kadar bir ilişkimiz yok. Bugüne kadar suçladıkları bütün arkadaşlarımızın, yargılanan bütün arkadaşlarımızın fezlekelerinde, yargılandıkları süreçlerde bir tane delil yok. Dolayısıyla bu suçlayıcı dilin altında yatan şey, bu gün sürüklenmiş oldukları acziyettir.”

Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun HDP’yi hedef alan açıklamalarına değinen Temelli, “Seçimi kaybedeceklerini anladılar. Ve bu tür yöntemlerle kamuoyunda yine algı yaratmaya devam etmek istiyorlar. Kimse artık ciddiye almıyor. Ciddiye alınmayacak bir durumdalar. Dün İçişleri Bakanı bu gün Cumhurbaşkanı bu tür söylemlerle aslında Türkiye’nin siyaseten geldiği noktayı çok iyi izah ettiler bir tarafıyla” dedi.

Sezai Temelli, “Türkiye’deki siyasetin bu tekçi anlayışla, bu saray iktidarıyla içinden çıkılmaz bir yere sürüklenmiştir. Türkiye’de siyasetin çözmesi gereken bunca sorun varken Cumhurbaşkanı kendi iktidarını kurtarabilmek açısından, 31 Mart seçimlerini kotarabilmek adına akla hayale gelmeyecek her türlü suçlamayı yapmaya devam ediyor” diye konuştu.