HDP’den 'Süleymaniye' haberlerine yalanlama!

HDP’den 'Süleymaniye' haberlerine yalanlama!

Süleymaniye’de dün yaşanan patlamanın ardından Meşruk Çiftçi, Ersoy Yılmaz, Hasan Kaçar, Mehmet Söyler, Servet Akdeniz ve Şefik Yıldırım, Asayiş tarafından gözaltına alındıktan sonra bugün serbest bırakıldı.

Konu hakkında bazı medya organlarında “HDP Süleymaniye Temsilciliği” adına resmi açıklamaya yer verilerek, gözaltına alınanların HDP’li olduğu ve serbest bırakılmaları gerektiği belirtildi.

HDP’den açıklama

Bu açıklamaların ardından HDP Basın Bürosu’ndan tekzip yayımlandı.

Basında “HDP üyesi 7 kişinin Süleymaniye asayişi tarafından gözaltına alındığı” şeklinde haberler yayınlandığı hatırlatılan açıklamada, “Bu haberler delil ve bilgilere dayanmadığı için, bu tekzip metnini yayınlamak gerekli görülmüştür” denildi.

Açıklamada, “Süleymaniye’de bizim herhangi bir temsilciliğimiz bulunmuyor. Kürdistan Bölgesi’nde Erbil dışında bir temsilcilik yoktur, bu yüzden de haberlerde geçen bilgiler doğruyu yansıtmamaktadır” ifadelerine yer verildi.

HDP’nin açıklamasında ayrıca şunlar kaydedildi:

“Haberlerin yazımı gazeteciliğin esasları ve ölçütleri gözetlenerek hazırlanmalıdır. Yanlışlık ve dezenformasyona neden olabilecek bilgiler yer almamalı ve bilgiler düzeltilmelidir. Bu uluslararası bir kriterdir. Basında yer alan haberlerde haberciliğin esasları ihlal edilmiş, kamuoyu doğru bir şekilde bilgilendirilmemiştir.

Bu yüzden haberlerde yer alan bilgilerin kanıt ve bilgiye dayalı olmadığını bildirmek isteriz.” /Rudaw