İYİ Partili Ensarioğlu'ndan Erdoğan'a 'PKK’lilerin 10-15 çocuğu var’ tepkisi

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Kürt siyasetçi Salim Ensarioğlu, Erdoğan’ın sözlerine ilişkin “Bahsettiğiniz 5, 10 ve 15 çocuğu olan PKK’lılar kim? Bu söyleminizle bilinç altında tüm Kürt vatandaşlarımızı kastettiğinizi tüm Kürt vatandaşlarımız anladı. Bu ülke ne kadar Türklerinse o kadar da Kürtlerindir” ifadelerini kullandı.

İYİ Partili Ensarioğlu'ndan Erdoğan'a 'PKK’lilerin 10-15 çocuğu var’ tepkisi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Çocuk çok önemli. Bak PKK’nin 5 tane, 10 tane, 15 tane var” sözleri siyasi gündemde yerini korumaya devam ediyor.

Erdoğan’ın bu sözleri ayrıca Milli Güvenlik Kurulu’nun (MGK) 1996’da hazırladığı, “2025’te Kürtlerin sayısının Türkleri aşacağı” bu yüzden de 3’ten fazla çocuk yapanın cezalandırılmasını öngören Kürt Nüfusu Raporu’nu hatırlattı.

Devlet bakanıyken Bakanlar Kurulu’nda imzaya açılan raporu imzalamayarak iade eden İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Salim Ensarioğlu, Erdoğan’ın bu sözlerini değerlendirdi.

Medyascope’tan Ferit Aslan’a konuşan Kürt siyasetçi, Erdoğan’ın tüm Kürtleri kastettiğini belirterek Erdoğan’ın sözlerine ilişkin şunları kaydetti:

“Sayın Erdoğan’a sormak istiyorum: Bölge insanı olarak bildiğimiz kadarıyla ne Öcalan’ın, ne de Kandil ve PKK’lıların hiçbiri evli değil, evlilik dışı çocukları konusunda da bizim ve kamuoyunun bilgisi yoktur. Dağda PKK’lıların çocuk doğurmadığını devlet başkanı olarak biliyor olmalısınız.

Bahsettiğiniz 5, 10 ve 15 çocuğu olan PKK’lılar kim? Bu söyleminizle bilinç altında tüm Kürt vatandaşlarımızı kastettiğinizi biz de anladık, tüm Kürt vatandaşlarımız da anladı.

Sayın Cumhurbaşkanının bu ırkçılık kokan söylemi ile vatandaşlarımız arasında bölücülük ve ayrımcılık yapmasını bulunduğu makam itibariyle kendisine yakıştıramadığımı belirtmek isterim.

Ben Elhamdülillah Müslümanım, Zaza ve Kürt’üm, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmakla da iftihar ediyorum. Bu ülke ne kadar Türklerinse o kadar da Kürtlerindir.

Günümüzde Avrupa Birliği bölgesi başta olmak üzere ülkeler sınırlarını ortadan kaldırırken ve hemen hemen dünya devletlerinin çoğunluğu farklılıklarını zenginlik olarak görüp birlik ve beraberlik içerisinde yaşamak için sınırlarını kaldırırken devletimizin en tepesinde bu tür ırkçılık ve bölücülük söylemleri hiç kimseye bir faydası olmayacağı gibi onarılması mümkün olmayan derin yaralar açacaktır.”

Erdoğan ne demişti?

Erdoğan 19 Ekim’de AK Parti grup toplantısında, CHP’den istifa edip AK Parti’ye katılan Milletvekili Mehmet Ali Çelebi'ye parti rozetini takarken, biden fazla çocuk yapmaları gerektiğini belirterek, “Çocuk çok önemli. Bak PKK'nın 5 tane, 10 tane, 15 tane var” demişti.