HDP’li yöneticiden Demirtaş’ın ‘adaylık’ açıklamasına cevap: Böyle bir talebi asla olmadı

HDP’li üst düzel bir yönetici, Selahattin Demirtaş’ın adaylıkla ilgili açıklamalarına ilişkin, “Selahattin'in ‘Aday olmak istiyorum’ talebi asla olmadı, genel merkezimize ulaşmadı” dedi.

HDP’li yöneticiden Demirtaş’ın ‘adaylık’ açıklamasına cevap: Böyle bir talebi asla olmadı

AİHM kararına rağmen hâlen tutuklu bulunan HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, cumhurbaşkanı adayı olmak istediğini HDP’ye bildirdiğini fakat HDP’nin bu isteği herhangi bir gerekçe sunmadan reddettiğini belirtmişti.

İsmail Saymaz, Sözcü’de kaleme aldığı yazısında, HDP’li üst düzey bir yöneticinin Demirtaş’ın açıklamalarına ilişkin değerlendirmelerine yer verdi.

“Selahattin'in ‘Aday olmak istiyorum’ talebi asla olmadı”

HDP’li yönetici, Demirtaş’ın adaylığa ilişkin açıklamalarına şu yanıtı verdi:

“Selahattin'in ‘aday olmak istiyorum’ talebi asla olmadı, genel merkezimize ulaşmadı. Tam tersine basına mülakatlar vererek, ‘Hukuki durumum sebebiyle seçeneklerden biri değilim’ dedi. Hatta partimiz aday havuz oluştururken Selahattin Başkan’ı başa koymuştu. Hukuki durumunu avukatları da kendisi de biliyor. Denklemde yer almadığına, kadın cumhurbaşkanı adayının etkili olacağına dair bizlere notu ulaştı ve partide bu notu mevcut.”

HDP’li yönetici, Saymaz’ın “Ama siz onu aday havuzuna koydunuz?” sorusuna ise şu yanıtı verdi:

“Listenin başında geliyordu. Kendisi kadın aday önerdi. Gülten (Kışanak) Hanım’ın olabileceğini ima etti. Bunu kendisi de iletişimde olan mekanizma da çok iyi biliyor.”