HDP'li vekillerden Şengal'e ziyaret

HDP Milletvekilleri Feleknas Uca, Murat Çepni, Hüda Kaya ve Hasan Özgüneş’ten oluşan heyet Şengal’e giderek ziyarette bulundu.

HDP'li vekillerden Şengal'e ziyaret

HDP’den yapılan açıklamada heyetin Dış İlişkiler Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Batman Milletvekili Feleknas Uca, İzmir Milletvekili Murat Çepni, İstanbul Milletvekili Hüda Kaya ve Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş’ten oluştuğu kaydedildi.

HDP heyetinin Ezidileri ve Şengal’deki kurumları ziyaret etti.

Ziyarete ilişkin bilgi veren HDP, heyetin Şengal Ezidî Kadın Meclisi tarafından karşılandığını belirtti.

Foto: HDP Basın

HDP’nin açıklamasında heyetin, TSK’nin bombardıman dğzenlediği yerlere ilişkin gözlemlerini daha sonra Ankara’da yapacağı bir basın toplantısıyla paylaşacağı bilgisi yer aldı.

HDP Şengal bombardımanını kınamıştı

Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait savaş uçakları ve insansız hava araçları (İHA) Şubat ayı başında Mahmur Kampı ile Karaçoh Dağı, Şengal ve Rojava’nın Derik ilçesi kırsalını eş zamanlı bombalamış, Mahmur’da 8 kişi ve Derik’te de 4 kişi hayatını kaybetmişti.

Halkların Demokratik  Partisi (HDP) Erbil Temsilciliği, 3 Şubat'ta düzenlediği basın toplantısında Mahmur, Şengal ve Derik’te düzenlenen bombardımanları kınamıştı.

HDP Merkez Yürütme Kurulu da yaptığıu yazılı açıklamada bombardımanları kınayarak “HDP olarak, bu saldırıyı ve saldırın arkasında olan bütün güçleri kınıyoruz. Kürt halkına karşı başlatılan bu operasyonların bir an önce sonlandırılması çağrısında bulunuyoruz” ifadelerini kullanmıştı.