HDP'nin, muhalefet partilerini ziyaret etme programı 1 Şubat'ta başlıyor

HDP'nin, Türkiye’de gündemdeki güncel konuları ele almak için diğer muhalefet partileri ile yapacağı görüşmenin tarihi belli oldu. Parti Sözcüsü Ebru Günay, “Muhalefet partilerini ziyaret etme programımız 1 Şubat’ta başlayacak” dedi.

HDP'nin, muhalefet partilerini ziyaret etme programı 1 Şubat'ta başlıyor

Halkların Demokratik Partisi (HDP) önümüzdeki ay muhalefet turuna çıkıyor ve ilk görüşmenin 1 Şubat’ta yapışacağı öğrenildi.

HDP Sözcüsü Ebru Günay, düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

HDP’nin muhalefet partileri ile görüşme programını açıklayan Günay, “Muhalefet partilerini ziyaret etme programımız 1 Şubat’ta başlayacak. HDP olarak Türkiye’nin bütün sorunlarına ilişkin çözüm önerilerimizi, birlikte çalışma zemini; yargı, ekonomik sorunlar, demokrasi ve adalet meselesine dair yaşanan krizleri nasıl aşabileceğimize dair konuları istişare yapmak istiyoruz. Bu konudaki düşüncelerimizi ayrım yapmaksızın bütün muhalefet partileriyle tartışma zemini yaratmak istiyoruz. Biliyorsunuz iktidarın politikaları ülkeyi felakete sürüklüyor ve biz bu felakete karşı dur demek için mücadele eden bir partiyiz ve bunun için de özellikle muhalefette bulunan siyasi partilerin Türkiye’nin acil çözülmesi gereken sorunları konusunda, ekonomik kriz başta olmak üzere adalet, yargı, demokrasi meselesinde bir araya gelip görüş alışverişinde bulunmak istiyoruz. Bu muhalefet partileri için önemli” dedi.

Eşbaşkanlık düzeyinde muhalefet partilerinden randevu talebinde bulunulduğunu ifade eden Günay, “Geri dönüşler oldu. İlk ziyaretimiz 1 Şubat’ta olacak. Diğer randevu ve ziyaret tarihleri de zamanı geldikçe paylaşılacak. Geri dönenler oldu, dönüş beklediklerimiz var. Bunlar netleştikçe kamuoyu ile paylaşacağız” diye konuştu.

Muhalefet partilerinden HDP’ye olumlu yanıt

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, HDP’den randevu talebinin gelmesi durumunda bunu kabul edeceklerini belirterek, “HDP’nin DEVA partisinden randevu istediğiyle ilgili haberleri ben de haber gördüm ama bugüne kadar bize ulaşmış resmi bir randevu talebi yok ama randevu talebi ileride gelirse biz randevu veririz her hangi bir sorun yok” dedi.

Diğer yandan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Meşru siyasi partilerle elbette görüşülür, biz hiçbir siyasi partiyi düşman olarak görmüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre kurulan parlamentoda olsun veya olmasın, kurulan ve faaliyetlerini sürdüren her siyasi partiye saygımız vardır” değerlendirmesinde bulundu.

HDP’nin de bakış açısını diğer bütün partilere aktarmasında her hangi bir sorun olmadığının altını çizen Saadet Partisi Genel Sekreteri Mesut Doğan, şunları söyledi:

“Bilmemiz gereken bir gerçek var, HDP bu ülkede resmi hukuki bir partidir ve mecliste yer almaktadır. Bütün partilerin fikirlerini düşüncelerini onlarla görüşmesi onlara aktarması, HDP’nin de bakış açısını diğer bütün partilere aktarmasında bir sorun yok. Biz bir araya gelmeden nasıl sorunlarımızı hal edeceğiz. Bizim bu coğrafyada Kürt kardeşlerimizle bir kader birliğimiz var. Bu kader birliği çerçevesinde yaşadığımız dönemi görmezlikten gelip önümüzdeki süreci beraberce oturup konuşup çözmediğimiz takdirde bunun bu ülkeye faydası olmaz ki. Bu anlamda esas sorun sorunları görmezden gelmektir. Asıl sorun sorunları konuşmaktan kaçmakla başlar diye düşünüyorum önümüzdeki süreçte de zannediyorum ki iktidar da büyün muhalefet partileri de belli aralıklarla sorunları oturup konuşup Türkiye’yi daha iyi günlere taşıyacaklarına inanıyorum.”