HEDEP kongresini değerlendiren Ahmet Türk: Direniş devam ediyor

Kürt siyasetçi Ahmet Türk, “Bugün içeride Kürt halkının binlerce siyasetçisi var. Buna rağmen direniş devam ediyor” dedi.

HEDEP kongresini değerlendiren Ahmet Türk: Direniş devam ediyor

Yeşil Sol Parti'nin 4. Olağan Kurultayı "Yeniden Özgürlük İçin" sloganıyla bugün Ankara Atatürk Spor Salonu'nda düzenlendi.

Yeşil Sol Parti kongrede adını Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) olarak değiştirdi.

Kurultayda partinin yeni eş genel başkanları da belli oldu. HEDEP’in Eş Genel Başkanlıklarına Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan seçildi.

"Bütün partilerimizin adı HEDEP'ti"

YSP Grup Başkan Vekili Meral Daniş Beştaş, partinin yeni adını açıklarken "Yeni partimizin adı Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'dir (HEDEP). Evet, HEDEP'e hoş geldiniz. Güçlü bir geleceğe hep birlikte imza atacağız” ifadelerini kullandı.

Kürtler, Yeşil Sol Parti'yi Kürtlerin ulusal haklarını talep etmediği gerekçesiyle eleştiriyor. Yeşil Sol Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, eleştirileri önemsediklerini belirterek, "İnsanların dostça eleştirileri başımız gözümüz üstüne ama bazı eleştiriler de dostça değil. Bütün eksikliklerimizi görüyoruz. Nerede eksik kaldığımızı biliyoruz. Bu kongre bunun için düzenlendi. Zaten büyük bir büyüme var, büyük bir talep var, halk bunu istiyor. Eksikliklerimiz nerede ise görüp yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

Kürt siyasetçi Ahmet Türk de 1990'dan bu yana Kürt siyasetinin içinde olduklarını ve halkın geleceği için çalışmaya devam edeceklerini belirterek, şunları söyledi:

"Bugün içeride Kürt halkının binlerce siyasetçisi var. Bugün binlerce Kürt siyasetçi yurt dışında. Buna rağmen direniş bugün de devam ediyor. Doğrudur, hatalar olur. Eskinin heyecanı azaldı. Bütün bunları biliyoruz ama bir kez daha siyasetimizi büyük bir heyecan ve şevkle yürüteceğimize inanıyoruz."

HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan da şunları söyledi:

“Yeni başlıyoruz. Biz çözüm için, Kürtlerin özgürlüğü için siyaset yürüteceğiz. İstiyoruz ki Kürtlerin birliği güçlensin. Şimdi Kürtler birlik içinde görünmüyor, her parça kendi derdine düşmüş. Böyle olmaz. Davamız böyle sonuç alamaz. İnşallah HEDEP vasıtasıyla Kürtler arasında güçlü bir birlik, güçlü bir mücadele, kardeşlik ve barış inşa ederiz.” /Rudaw