Tuncer Bakırhan'dan yerel seçim açıklaması

HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, yerel seçimde ittifaklara açık olduklarını ilan etti.

Tuncer Bakırhan'dan yerel seçim açıklaması

Tuncer Bakırhan, HEDEP'in Meclis grubu toplantısında konuştu. Bakırhan, yerel seçimde ittifaklara açık olduklarını ilan etti.

Bakırhan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

'Kürtlere başka hukuk' işletilmesine göz yumuldu

Bir de o dönemlerde ne yapıldı? Kulaklar tıkandı. “Kürtlere başka hukuk” işletilmesine göz yumuldu. Oysa hukuk tüm yurttaşları ilgilendirir ve bağlar. Bu darbelere birlikte karşı koymamız gerektiğine, o gün de inanıyorduk bugün de inanmaya devam ediyoruz. Toplumsal muhalefetin tüm bileşenleri en güçlü şekilde sesini yükseltmediği sürece darbeciler daha da cesaretlenecek.

Hepimizin bildiği ünlü bir söz var: “Devletten hukuku çıkartırsanız geriye sadece çete kalır”. Bugün yaşadığımız şeyi ne kadar da güzel anlatıyor değil mi?

İttifaklara hazırız mesajı

Açıkça söyleyelim: ittifaklara da kapalı değiliz. Önümüzdeki dönem hem bölgede hem batı da halklarımızın yoğun olarak bulunduğu kentlerde halklarımızın iradesinin yönetimlere yansıması için ittifaklara açık olduğumuzu belirtmek istiyorum.

Bunun anlamı, her ittifakta olmak değildir. Halkımızın işine gelmeyen, halklarımızın, emekçilerimizin derdine çare olmayan ittifaklar bize dayatılırsa asla seçeneksiz değiliz. Bizler eğer bir ittifak yapılacaksak bu ittifakın açık ve şeffaf bir şekilde kamuoyunun gözü önünde yapılmasını istiyoruz. Halkımızın beklentisi de bu yöndedir.

Bizden beklenen kısaca şudur: Sadece bölgede kazanan, batıda kaybettiren pozisyon yerine, bölgede de batıda da kazanan bir pozisyonda olmak. Bunu başaracağız, geçmişte yaptık yine yapacağız. Batıda da belediyeler alacağız."