Hindistan heyeti Kürdistan'da;siyasi ve ekonomik ilişkileri geliştirelim

Hindistan heyeti Kürdistan'da;siyasi ve ekonomik ilişkileri geliştirelim

Kürdistan’da bulunan Hindistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Ammar Şina ve beraberindeki Hindistan heyeti, Kürdistan Güvenlik Konseyi Başkanı Mesrur Barzani tarafından kabul edildi.

Kürdistan ile Hindistan arasındaki ikili ilişkilerin konuşulduğu görüşmede, siyasi ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi gerektiği bildirildi.

Hindistan’ın Bağdat Büyükelçisi Pradip Sing Racpur ve Hindistan’ın Erbil konsolosu Dipak Meglani’nin de hazır bulunduğu görüşmede, Ortadoğu’daki siyasi ve askeri gelişmelerin yanı sıra DAİŞ’e karşı uluslararası mücadele konuları değerlendirildi.

Peşmerge güçlerinin DAİŞ’e karşı verdiği mücadeleden övgüyle söz edilen görüşmede Hindistan’ın Bağdat Büyükelçisi, Peşmergenin, DAİŞ’in her türlü ilerlemesinin önünü kestiğini, DAİŞ’i geri püskürtüp yendiğini ifade etti.

Erbil ile Yeni Delhi arasındaki ikili ilişkilerin seviyesinin büyümesi üzerine görüş birliğine varılan görüşmede, DAİŞ sonra bölgenin geleceği ve DAİŞ türü yeni örgütlerin doğmasını önlemek için aşırılık yanlısı fikirlere karşı uluslararası işbirliğinin önemi üzerinde duruldu.