Hollandalı diplomat: Kürdistan Parlamento seçimleri şeffaf ve kapsayıcı olmalı

Kürdistan Bölgesi Parlamento seçimlerine değinen Hollanda'nın Kürdistan Bölgesi Başkonsolosu Jaco Beerends, “Bu bölgede seçimin üzerinden çok zaman geçtiğini ve çeşitli nedenlerle defalarca ertelendiğini düşünüyoruz. Seçimlerin mutlaka şeffaf ve kapsayıcı olması gerekiyor.” dedi.

Hollandalı diplomat: Kürdistan Parlamento seçimleri şeffaf ve kapsayıcı olmalı

Hollanda'nın Kürdistan Bölgesi Başkonsolosu Jaco Beerends, ülkesinin Kürdistan Bölgesi ile ilişkilerini sürdürmesinin önemli olduğunu belirtti.

Jaco Beerends, K24'e verdiği röportajda, Hollanda ile Kürdistan Bölgesi arasındaki ilişkilere, Kürdistan Parlamento seçimlerine, Federal Mahkemenin kota kararına ve diğer birçok konuya değindi.

Hollanda'nın Kürdistan Bölgesi ile ilişkilerinin öneminin gelecekte de devam edeceğine inandığını söyleyen Jaco Beerends, bölgenin istikrarlı kalması durumunda Irak'ın diğer bölgelerine ve tüm bölgeye istikrar getireceğini vurguladı.

Başkonsolos Jaco Beerends, Kürdistan Bölgesi'nde tarım sektörünü geliştirmelerinin mutluluğunu yaşadıklarını kaydederek, ülkesinin Kürdistan Bölgesi'ndeki iş ve projelerinin geleceğinden korkmadığını, Kürdistan Bölgesi'ndeki iklimin projeleri için uygun olduğunu dile getirdi.

Kürdistan Bölgesi Parlamento seçimlerine de değinen Beerends, “Bu bölgede seçimin üzerinden çok zaman geçtiğini ve çeşitli nedenlerle defalarca ertelendiğini düşünüyoruz. Seçimlerin mutlaka şeffaf ve kapsayıcı olması gerekiyor.” dedi.

Beerends, Federal Mahkemenin Kürdistan Parlamentosunda bileşenlere ayrılan kota sandalyelerine ilişkin kararına ilişkin ise Kürdistan Bölgesi'nde bileşenlere her zaman gerekli önemin verildiği değerlendirmesini yaptı.

Hollanda'nın Kürdistan Bölgesi Başkonsolosu, özellikle son zamanlarda bileşenlerin söz sahibi olmasının ve seçimlerde yer bulmasının önem kazandığı bir döneme girildiğine işaret etti.