HPG’den 2 Peşmergenin şehit düştüğü paltlama ile ilgili açıklama

HPG, 15 Eylül gecesi Akre’nin Dinarte ilçesinede yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 2 Peşmerge’nin şehit olması ile sonuçlanan olayla bir ilgilerinin olmadığını savundu.

HPG’den 2 Peşmergenin şehit düştüğü paltlama ile ilgili açıklama

Duhok’un Akre ilçesi Dinarte kasabası Kani Toz ve Nêrkê köyleri mevkiinde 15 Eylül akşamı yola döşenen EYP’nin patlaması sonucu Hamdi Cabir Muhammed ve İsmail Osman adlı Roj Peşmergeleri şehit düşmüştü.

PKK’nin askeri kanadı HPG’ye bağlı Basın İrtibat Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada, “15 Eylül günü Dinartê’ye bağlı bir alanda KDP güçlerine dönük yapılan olayla güçlerimizin herhangi bir ilişkisi yoktur” denildi.

Kürdistan Terörle Mücadele Kurumu’ndan yapılan açıklamada, EYP’nin PKK’liler tarafından yola döşendiği belirtilmişti.

Rûdaw’a konuşan Duhok Valisi Ali Teter de PKK’lilerin daha önce de bu tür eylemlere karıştığına dikkat çekerek, “Bu ilk değil, daha önce de defalarca Kürdistan Bölgesi topraklarını yasadışı bir şekilde işgal eden bir güç tarafından bu tür korkakça terör eylemleri gerçekleşti. Bu eylemi şiddetle kınıyoruz” dedi.

HPG açıklamasında, olayın araştırmadan direkt sorumluluğun kendilerine yüklenmesinin “gerçekle alakası olmadığı” savundu.

Duhok’ta toprağa verildiler

Öte yandan şehit Peşmergeler dün otopsi işlemlerinin ardından Duhok’taki Şaxkê Mezarlığı’nda torağa verildi.

Kamışlo’lu şehit Peşmergeler için düzenlenen törene, Domiz kampı’nda ikamet eden aileleri ve yakınlarının yanı sıra, Duhok Valisi Ali Teter, Peşmerge komutanları katıldı.

/Rudaw