HPG’den kayıp Keldani çifte ilişkin açıklama

HPG’den kayıp Keldani çifte ilişkin açıklama

HPG, Beytüşşebap'ta 11 Ocak'ta kaybolan ve daha sonra cenazesi bulunan Keldani, Şimoni Diril ile hala kayıp olan eşi Hurmuz Diril’in “bölgede kontra faaliyeti yürütenler” tarafından kaçırılarak öldürüldüğünü ve cenazelerinin de Hezil çayına atıldığını savundu.

HPG Basın İrtibat Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada, Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Kovankaya (Mehri) köyünde yaşayan Keldani vatandaşlar Hurmuz ve Şimoni Diril çiftinin 11 Şubat’tan buyana kaybolduğu bilelirtildi.

Açıklamada, “Bu olay ile ilgili olarak; olay günü bu 2 sivil vatandaş bölgede kontra faaliyetleri yürüten 3 kişi tarafından kaçırılarak katledilmiş ve bu sivil yurttaşların cenazelerini Hêzil suyuna atmışlardır” denildi.

HPG BİM, olayın kendilerine mal edilmeye çalışıldığını ve böylece üstünün örtülmeye çalışıldığını bildirdi.

Keldani çiftler kaybolmuştu

İstanbul Keldani Kilisesi Papazı Remzi Diril'in, ayan 65 yaşındaki annesi Şimoni Diril ve 71 yaşındaki babası Hurmüz Diril, 11 Ocak'ta kaybolmuşlardı.

Olaydan 69 gün sonra, 20 Mart günü Şimoni'nin cansız bedeni bugün köye yakın bir dere yatağında bulunmuştu.

6'sı kız, 5'i erkek 11 çocukları olan Hurmuz ve Şimoni Diril çifti, 90’lı yıllrda köyleri boşaltıldığı için İstanbul'a yerleşmiş, 5 yıl önce geri dönmüşlerdi.

Rudaw