KDP: 'Irak'ta Kürtlerin hakkı olan mevki az verildi'

KDP: 'Irak'ta Kürtlerin hakkı olan mevki az verildi'

Irak’ta yeni kurulan hükümet kabinesinde, Kürtlere bakanlıklar dışındaki mevkilerde az yer verilmesi eleştiri konusu oldu. KDP, bu konuda yeni hükümet kabinesine eleştirilerini ilettiği bildiriliyor.

Irak Parlamentosu Kürdistan Demokrat Partisi(KDP) Grup Başkanvekili Viyan Sebrî, Mustafa Kazımi başkanlığında kurulan yeni kabinede Kürtlerin hakkı olan çok sayıda mevkinin Kürtlere verilmediği ve diğer bileşenlere oranla Kürtlerin çok az atandığına dikkat çekti.  

BasNews’te yer alan habere göre, Viyan Sebrî, bakanlıklar dışında devlet kurumlarında birçok askeri-sivil kurumlar, genel müdürlükler, müfettişliklerde Kazımi hükümeti sürecinde çok az sayıda Kürt atandığını belirterek, “Çok azıda atama dışında Kürtlerin hakkı olan birçok mevkinin Kürtlere verilmediğini görüyoruz” dedi.

KDP’li Viyan Sebrî, devlet kurumlarının başlıca içişleri, savunma, eğitim gibi bakanlıkların alt kademelerinde Kürtlerin yer almadığını dile getirerek, “Irak ordusunda Kürtlerin hakkı yüzde ikidir. Irak Genel Kurmaybaşkanlığı her zaman Kürtlerin hakkı olmuştur. Bu makam Kürtlere verilmedi mesela” şeklinde konuştu.

KDP Grup Başkanvekili Viyan Sebrî, Kürtlere bakanlıklarda az yer verilmesini kabul etmeyeceklerini ve bu durumu ilgili yerlere aktardıklarını sözlerine ekledi.