Neçirvan Barzani: Kazanımlarımızı korumanın yolu birlik ve beraberliğimizden geçer

Başkan Neçirvan Barzani, Kürdistan Komando Kuvvetleri Komutanı Akam Omer için düzenlenen törene gönderdiği mesajda bir kez daha Kürdistan Bölgesi’ndeki tüm taraflara sorunların diyalog yolu ile çözülmesi çağrısında bulundu.

Neçirvan Barzani: Kazanımlarımızı korumanın yolu birlik ve beraberliğimizden geçer

Geçtiğimiz Ekim ayında Süleymaniye kırsalında mayın patlaması sonucu yaralanan ve 12 Aralık’ta Almanya’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Kürdistan Komando Kuvvetleri Komutanı Akam Omer’in cenazesi bugün Süleymaniye’ye ulaştı.

Şehit Akam Omer için Süleymaniye Havalimanı’nda askeri tören düzenlendi.

Törene, Kürdistan Bölgesi Başkanı Kıdemli Danışmanı Dilşad Şahab, Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani, Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Başkanı Bafıl Talabani, eski Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih’in yanı sıra hükümet yetkilileri ve pek çok parti temsilcisi katıldı.

Törende, Başkan Neçirvan Barzani’nin mesajı, Kürdistan Bölgesi Başkanı Kıdemli Danışmanı Dilşad Şahab tarafından okundu.

Barzani’nin mesajı şöyle:

“Bugün genç bir komutanın mücadelesine ve fedakarlığına saygı ve takdir göstermek, ailesine, yakınlarına, mevzidaşları ve dostlarına başsağlığı dilemek için hep birlikte bu hüzünlü törene katılıyoruz. Bu yetenekli komutan, milli görevi olan Kürdistan'ı koruma görevi sırasında can verdi ve şehit oldu. Komando güçlerinin cesur ve korkusuz komutanı Şehit Akam Omer, yoldaşları ve dostlarının da anlattığı gibi, Kürdistan'ın savunulmasında her zaman ön saflarında yer almış, Peşmergelerin ve kendi komutası altındakilerin düşmanla çarpışmada onun önüne geçmesine hiç izin vermemiştir.

O vatansever ruhu, yüksek ahlakı, halkına ve ülkesine olan inancıyla her zaman fedakarlık yapmaya hazırdı. Son olarak da teröristlere karşı Kürdistan'ı savunma görevinde şehit oldu. Ailesine, yakınlarına, yoldaşlarına ve dostlarına bir kez daha başsağlığı diliyor, acılarını paylaşıyoruz. Allah'tan şehit Akam'ın ruhuna rahmet, yakınlarına huzur ve başsağlığı diliyoruz. Ayrıca yoldaşı Şehit Züheyr’in ruhu şad olsun diyoruz.

Kürdistan halkının tarihi, bu vatanın binlerce şehidinin fedakarlıkları ve kanlarıyla, binlerce yüreği yaralı ananın gözyaşı ve acısıyla kaydedilmiş, direniş dolu bir tarihtir. Kürt halkının bugünkü özgürlüğü ve kazanımları, Kürdistan Bölgesi'nin siyasi ve federal statüsü, halkımızın tüm bileşenlerinin emsalsiz mücadele ve fedakarlıklarının sonucudur. Hepimiz şehitlerin kanı, ailelerinin acıları ve fedakarlıklarına karşı borçluyuz. Buradan Kürdistan halkına ve topraklarına yüce ruhlarıyla sahip çıkan kahramanları saygıyla anıyoruz. Şehitlere ve ailelerine en büyük vefa, Kürdistan halkının kanıyla elde ettiği kazanımlara sahip çıkmaktır.

Bölgenin bir bütün olarak kaos ve istikrarsızlık içinde olduğu, Kürdistan Bölgesi’nin ciddi tehditlerle karşı karşıya kaldığı bu dönemde her zamankinden fazla birlik, beraberliğimizi derinleştirmeye, genelde tüm bileşenler, güç ve taraflar, özellikle de KDP ve KYB olarak birlikte çalışmaya ihtiyacımız var. Kürdistan Bölgesi'nin bekası, başarısı ve kazanımlarının korunması ancak birlik ve beraberliğimizden geçer. Bağdat’ta, uluslararası arenada ve müttefiklerimizin nezdinde gücümüz, hazırlığımız ve itibarımızın ölçüsü dayanışma ve birlikteliğimiz olacaktır.

Ayrılık, bölünme, çatışma ve birbirimizi reddetme birimizin değil hepimizin, Kürdistan Bölgesi'nin başarısızlığıdır. Kürdistan Bölgesi, KYB ve KDP başta olmak üzere tüm güçler, partiler ve bileşenler birlik ve beraberlikle kazanacaktır. Başarısızlıklarımızdan hiçbiri diğerinin zaferi değildir. Başarı ve başarısızlık hep birliktedir. Birlik ve beraberlikte hepimiz, tüm bileşenler dahil tüm Kürt halkı kazanır ve başarılı olur. Anlaşmazlıkta, ayrılıkta, bölünmede, çatışmada ve birbirimizi reddetmede hepimiz kaybeder ve başarısız oluruz.

Bu nedenle bugün bu törende bir kez daha siyasi güçleri, partileri sorunlarını ve çelişkilerini bir kenara bırakıp diyalog ve anlayışla çözmeye çağırıyoruz. Birlik ve beraberliğimiz koruyalım. Kazanımlara sahip çıkmak, federalizm ve Kürt halkının bugünü ve geleceği için çalışmak hepimizi bir araya getirsin.

Şehit Akam Omer'in ve tüm Kürdistan şehitlerinin ruhuna bir kez daha selam olsun. Vatanı korumak için canını vermeye her daim hazır olan tüm kahraman Peşmerge ve Kürdistan güvenlik güçlerini selamlıyorum.”