Şırnak’ta AK Parti zaferini ilan etti

Yerel seçimlerin resmi olmayan sonuçlarına göre AK Parti Şırnak Adayı Mehmet Yarka tekrar belediye başkanı seçildi.

Şırnak’ta AK Parti zaferini ilan etti

Şırnak Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Yarka kesin olmayan sonuçlara göre yüzde 48.77 oy alarak yeniden belediye başkanlığını kazandı.

DEM Parti Belediye Başkan Adayı Turan Saltan ise oyların yüzde 41'ini aldı.

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Yarka, AK Parti Şırnak Milletvekili Arslan Tatar ile birlikte Sanat Sokağındaki seçim ofisinin önünde yapılan kutlamaya katıldı.

Burada konuşan Mehmet Yarka, gençlerin seçim süreci boyunca kendisini yalnız bırakmadığını belirterek, “Sizlere minnettarım gençler. Başımın tacısınız gençler. Bugün yaklaşık 2,5 aya yakındır. 31 mart 2024 seçimlerinin kutlamalarını yaptığımız seçim ile tekrar belediye başkanı seçildim. Son dönemlerde 2 dönem belediye başkanlığı yoktu. Onuda tattırdınız” dedi.

Yarka, “Şırnak'a yapacağımız hizmetlerin bir kısmı yarım kalmıştı. Tek mesele Şırnak. Çünkü sizler herşeyin en güzeline layıksınız. Dün burada bir buluşma vardı. O zaman söylemiştim. Silahlar sıkılmasın, silahlarımız zılgıt olsun” diye konuştu.

“Bugün Şırnak'ın kaybedeni yok kazananı var” diyen Yarka, “Şırnak kazandı. Seçim sonuçları birazdan resmi sonuçlar hemen hemen bitecek. Allah nasip ederse mazbatamızı alınca tekrar sokak sokak hizmetlerimize devam edeceğiz. Her zaman dediğimiz gibi bize oy veren oy oy vermeyen başımızın tacıdır" ifadelerini kullandı.