HPG'den Mardin’deki çatışmaya ilişkin açıklama

PKK’nin askeri kanadı HPG, daha önce Mardin’de hayatını kaybettiğini açıkladığı 4 örgüt üyesinin kimlik bilgilerini açıkladı. Açıklanan isimler arasında PKK’nin “Mardin Eyalet Komutanı” “Hewram Avyer” kod adlı Hasan Mahmudi de var.

HPG'den Mardin’deki çatışmaya ilişkin açıklama

HPG Basın İrtibat Merkezi, 8 Nisan 2021 tarihli açıklamasında 29 Mart günü Mardin’in Bagok bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetleri ile yaşanan çatışmada yaşamını yitiren örgüt üyelerinden 4’ünün kimlik bilgilerini paylaştı.

Açıklanan isimler içerisinde örgütün “Mardin Eyalet Sorumlusu” olarak belirtilen Rojhılat Sine doğumlu “Hewram Avyer” kod adlı Hasan Mahmudi de yer alıyor.

HPG Mardin’de yaşamını yitiren örgüt üyelerinin kimlik bilgilerini açıkladı

Açıklanan diğer isimler ise şunları:

“Rêber Kurdistan” kod adlı Mardin doğumlu Eyyüp Çam

“Agit Timok” kod adlı Batman doğumlu Kahraman Sunar

“Rüstem Firaz” kod adlı Mardin doğumlu İsmet Bilgiç

HPG’nin 8 Nisan tarihli açıklamasında, Mardin’deki çatışmalarda “Serhed” kod adlı başka bir örgüt üyelesi ile “Haki” isimli bir sivilin de yaşamını yitirdiği bilginisi paylaşmıştı.

Türkiye İçişleri Bakanlığı’ndan açıklama

Türkiye İçişleri Bakanlığı, 30 Mart 2021 tarihli açıklamasında, Mardin’in Bagok ilçesinde “Eren-5” adıyla düzenlenen hava destekli düzenlenen operasyonda 6 PKK’linin hayatını kaybettiğini açıklamıştı.  

Açıklamada, “Hewram Avyer” kod adlı Hasan Mahmudi’nin “kırmızı kategoride” arananlar listesinde yer aldığı, örgütün Mardin sorumlusu olduğu ve yine aynı çatışmada hayatını kaybeden Teyyüp Çam’ın örgütün Bagok sorumlusu olduğu bilgisine yer verilmişti. /Rudaw