‘HÜDA-PAR, Cumhur İttifakı'na katılacak mı?’ sorusuna AK Parti’den yanıt

AK Parti'li Numan Kurtulmuş, HÜDA PAR'ın Cumhur İttifakı'na katılımı ile ilgili olarak, "Bu ittifakın gelişmesi Türkiye'nin lehine olduğu kanaatindeyiz. İnşallah diğer partilerden, HÜDA PAR da bu ittifakın içerisine katılır" ifadelerini kullandı.

‘HÜDA-PAR, Cumhur İttifakı'na katılacak mı?’ sorusuna AK Parti’den yanıt

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurturlmuş, Habertürk'te gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Partisinin anketlerdeki durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan Numan Kurtulmuş, "Son yapılan anket sonuçları gayet iyi gidiyor. Onun için çalışıyoruz, inşallah birinci turda sayın Cumhurbaşkanımız seçilecektir" dedi.

"Anketler bizim için çok iyi" diyen Kurtulmuş, "Özellikle temmuzdan sonra sürekli yükselerek devam ediyor. Cumhurbaşkanımızın oyu partiden yüksek olması zaten kaçınılmazdır, Cumhur İttifakı da Cumhurbaşkanımızı destekleyecekleri için. Biz birinci turda seçimi bitirecek bir sonucu Cumhurbaşkanımızın ulaştığını görüyoruz" dedi.

HÜDA PAR'ın Cumhur İttifakı'na katılımı

HÜDA PAR'ın Cumhur İttifakı'na katılımı ile ilgili soruyu yanıtlayan Kurtulmuş, "Bizim en büyük avantajımız hangi konularda temel yaklaşımlarımızın ne olduğu konusunda ortak bir zeminde, ortak bir mutabakatla yürüyoruz. AK Parti ve MHP tabii ki iki ayrı parti. Bu ittifakın gelişmesi Türkiye'nin lehine olduğu kanaatindeyiz. İnşallah diğer partilerden, HÜDA PAR da bu ittifakın içerisine katılır" ifadelerini kullandı.

Erdoğan mesaj vermişti

Öte yandan Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin görüşmesi sonrası Ankara kulislerinde Cumhur İttifakı'na 2 partinin daha katılacağı öne sürülmüştü. Bu partilerin ise HÜDAPAR ve Yeniden Refah Partisi olacağı ifade edildi.

Ayrıca, Bahçeli ile görüşmesinden 1 gün önce TRT canlı yayınına katılan Erdoğan, "Yerli ve milli anlayışla siyaset yapan herkese kapımız açık. Cumhur İttifakı çatısı altında AK Parti, MHP ve BBP olarak güçlü bir şekilde devam ediyoruz" demişti.