HÜDA PAR’dan Doğu Perinçek’e ‘Öcalan’ göndermeli yanıt

Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek katıldığı canlı yayında “HÜDA PAR ile iş birliği bir cinayet ve gaflettir” dedi. Perinçek HÜDA PAR’ı “bölücü” diye adlandırdı. Aynı programda konuşan HÜDA PAR Sözcüsü Serkan Ramanlı ise, “HÜDA PAR gerçekten terör örgütü olsaydı partimizle ilgili hezeyanlarını ifade eden genel başkandan da en azından bir çiçeği hak etmiş oldurduk” yanıtını verdi.

HÜDA PAR’dan Doğu Perinçek’e ‘Öcalan’ göndermeli yanıt

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek tv100’de katıldığı canlı yayında Hür Dava Partisi'nin (HÜDA PAR) Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı destekleme kararını değerlendirdi.

“HÜDA PAR ile iş birliği cinayettir” diyen Doğu Perinçek, “MHP böyle bir şeye nasıl evet diyor çok şaşırtıcı. PKK’ya evet demek ve HÜDA-PAR’a evet demek arasında bir fark yok. Kendi kavgaları bölücülerini örtbas etmeye yaramaz. Bunlar bölücü örgütlerdir. Domuz bağlarıyla vatandaşlarımızı öldüren, Kürt vatandaşlarımıza en ağır işkenceler eden; millet derseniz millet düşmanı, vatan deseniz vatan düşmanı, devlet düşmanı” ifadelerini kullandı

HÜDA PAR sözcüsünden yanıt

Aynı programa konuk olan HÜDA PAR Sözcüsü Serkan Ramanlı ise, kısaca Perinçek’e yanıt verdi.

Ramanlı, “HÜDA PAR gerçekten terör örgütü olsaydı bugün TV100 programlarında partimizle ilgili hezeyanlarını ifade eden genel başkandan da en azından bir çiçeği hak etmiş oldurduk. Bize de bir çiçek vermiş oldurdu” diye konuştu.

“Partimizin yasa dışı örgütlerle, terör örgütleriyle özdeşleştirilmesi kabul edilebilecek bir durum değil” diyen Serkan Ramanlı, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

“HÜDA PAR, mevcut anayasaya ve yasalara mevcut olarak kurulmuş bugüne kadar anayasa denetiminden de geçmiştir. Hiçbir biçimde yargısal olarak muhatap olmamış partidir. Bugün Türkiye’de siyaset sahnesinde varlık gösteren ve seçimlere katılmaya çalışan siyasi partiler gibi değiliz. 10 yıldır kendi parti programımız ve kendi siyasi anlayışımız çerçevesinde halkın temsiliyetini kazanmaya çalışıyoruz. Siyasi rakiplerimiz kadar maddi imkanlarımız olmayabilir, arkasında ciddi sermayeler olan partilerle eşit şartlarda mücadele etmiyor olabiliriz ama biz doğru olduğunu bildiğimiz çizgimizi istikrarlı bir şekilde devam ettirmeye çalışıyoruz.”

Serkan Ramanlı, “Biz yanlışa yanlış; doğruya doğru dedik. Biz klasik anlamda bilindik şekliyle diğer muhalefet partileri gibi iktidarın doğrularına da çamur atma anlayışını hiçbir zaman benimsemedik. 2023 seçimlerinde bizim temel hedefimiz Meclis’te bir temsiliyet elde edebilmek. Yüzde 7 seçim barajı bile hakkaniyetten uzak. Rekabeti bir anlamda bozuyor” dedi.

“Yakın bir geçmişte teklif somutlaştı”

Ramanlı, “Sayın Cumhurbaşkanımızın birkaç ay evvel Sayın Genel Başkanımız ile yaptığı görüşmede seçimlere birlikte katılma teklifi olmuştu. Yakın bir geçmişte bu teklif somutlaştı ama nasıl olacağı konusunda verilmiş bir karar mevcut değil. Biz cumhurbaşkanlığına aday olan adaylar arasından millete daha iyi hizmet edeceğini düşündüğümüz bir adayı tercih etme konusunda kamuoyuyla paylaştık ve bu kişinin Sayın Cumhurbaşkanı olması gerektiğini düşündük ve bunu paylaştık” diye ekledi.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun “Hizbullah’ı terör örgütü olarak görmüyorum” sözlerini de değerlendiren Ramanlı, “Sayın Genel Başkanımız ne dediyse partimizin resmi görüşü de odur” şeklinde yanıt verdi.

Perinçek ile Öcalan’ın görüşmesi

Doğu Perinçek, 2000’e Doğru dergisinin genel yayın yönetmeniyken, Ekim 1989 ve Nisan 1991’de PKK lideri Abdullah Öcalan ile iki kez görüşmüştü. Görüşmelerden birinde Öcalan’ın Perinçek’e çiçek verirken fotoğrafları çekilmişti. Perinçek, yıllar sonra o fotoğraf hakkında “Ben oraya gittim ve bana tarladan gelincik toplayıp verdi. Ne yapsaydım?” demişti.