Başkan Barzani ile İsveçli diplomattan 'Şengal Anlaşması'na vurgu

Başkan Mesud Barzani ve İsveç’in Bağdat Büyükelçisi Jessica Svardström arasında gerçekleşen görüşmede Şengal Anlaşması’nın uygulanması ve bölgenin normale dönmesini vurgu yapıldı.

Başkan Barzani ile İsveçli diplomattan 'Şengal Anlaşması'na vurgu

Başkan Mesud Barzani, Pirmam’daki konutunda İsveç’in Bağdat Büyükelçisi Jessica Svardström’u kabul etti.

Başkan Barzani’nin ofisinden yapılan açıklamaya göre görüşmede, bölge ve Irak’taki son siyasi durum, Irak’ın istikrarı önündeki engeller ile Bağdat hükümetinin programının uygulanması konuları ele alındı.

Açıklamaya göre "aşırılık yanlısı radikal ideolojiler" hakkında değerlendirme yapan Başkan Barzani ve Jessica Svardström, "aşırılık yanlısı ve mezhepçi ideolojinin Irak ile bölgenin geleceğine yönelik tehdit oluşturduğuna vurgu yaptı.

Başkan Barzani ve İsveç'in Irak Büyükelçisi, "Şengal Anlaşmasının uygulanması" ve sınırdaki durumun normalleşmesi konusu hakkında hemfikir oldukları kaydedildi.

İsveç'in Irak Büyükelçisi Jessica Svardström, ülkesinin Irak ve Kürdistan Bölgesi'nin istikrarını desteklediğini, İsveç ile Kürdistan Bölgesi ve Irak arasındaki ilişkileri çeşitli alanlarda daha da geliştirmek istediğini belirtti.

İsveç halkı ve hükumetine Kürdistan Bölgesi'ne verdikleri destekten dolayı teşekkür eden Başkan Barzani, "Zor zamanlarda her zaman Kürt halkına kapılarını açtılar ve Kürt halkının davasına destek oldular” dedi.