Hulusi Akar'dan Yunanistan'a 'silahlanma' tepkisi

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, katıldığı bir törende, Yunanistan’ın Ege Denizi’nde uluslararası anlaşmalara aykırı olarak silahlandırıldığını belirtti.

Hulusi Akar'dan Yunanistan'a 'silahlanma' tepkisi

Ege ve Doğu Akdeniz’de Yunanistan ile problemlerimiz var diyen Akar, “Maalesef Yunanistan'daki belli siyasiler, bu konuda son derece saldırgan eylemlerini ve söylemlerini aralıksız sürdürüyor. Son derece yapmacık, yapay iddialarla Türkiye'yi yayılmacı olarak göstermek istiyor" dedi.

Akar, Yunanistan'ın uluslararası antlaşmalara aykırı olarak adaları silahlandırdığına da dikkat çekerek, şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye'ye 1950 metre mesafede Meis Adası var. Harp Okulu öğrencisinin yüzme standardı 2 bin metre yani yüzerek giderler. 10 kilometrekarelik bir ada. Bu adaya 40 bin kilometrekarelik deniz yetki alanı istiyorlar. Buna 'hayır' dediğimiz zaman biz 'yayılmacı' oluyoruz. Bu eylem ve söylemlerle bir yere varamayacaklarını anlamalarını bekliyoruz. Biz diyalog yolunu, güven artırıcı önlemler çerçevesinde 4'üncü toplantının yapılması için onları Ankara'ya beklediğimizi söylüyoruz. Biz iki ülkenin halkları bu mevcut zenginliklerden yararlanmak suretiyle güven ve refah içinde yaşamlarını sürdürsünler istiyoruz fakat bu söylemlerimizin hiçbir zaman bir zafiyet olmadığını da anlamalarını bekliyoruz.”

“NATO’da yeni ittifaklarla bir şeyler yapmaya çalışıyorlar!”

Akar Yunanistan'daki silahlanma faaliyetleri hakkında ise şu ifadeleri kullandı:"Bu bir silahlanma yarışı değil, silahlanma gösterisi. Birtakım ülkelerin teşvik ve tahrikleriyle kendilerince silahlanmak suretiyle Türkiye'ye üstünlük sağlamaya çalışıyorlar. Bu beyhude bir gayrettir. Ayrıca NATO içinde müttefik olmakla beraber yeni ittifaklarla bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Bunların hepsinin yapay olduğunu söylüyoruz.”