İBB hakkındaki ‘terör soruşturması’ raporu Başsavcılığa teslim edildi

Türkiye İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişliği tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) işe alınan kişilerin, işe girişine yönelik sürdürülen “terör soruşturması” kapsamında hazırlanan rapor, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim edildi.

İBB hakkındaki ‘terör soruşturması’ raporu Başsavcılığa teslim edildi

Alınan bilgiye göre, Mülkiye Başmüfettişliği tarafından İBB ile bağlı kuruluş ve iştiraklerinde işe alınan personelin işe girişine yönelik tevdi raporu hazırlandı.

Raporun, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı memur ve özel soruşturma bürosuna teslim edildiği bildirildi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu bu sabah raporla ilgili yaptığı açıklamada, “Dün itibarıyla uydurma bir terör soruşturmasının savcılığa başvurma hali var. Birkaç gün önce malum bakan çıkıp 'şöyle olursa görevden almam ama şu hallerde alırım' dedi. Bu ne kibir, bu ne aymazlık? Bu dil ve bu akıl Gaziosmanpaşa'da gidip çay içecek kahvehane bulamayacak. Selam verecek adam bulamayacak. Ben milletimin vicdanını biliyorsam, o adalet yoksunu akıldan çıkan bu sözlerden sonra gelecek ile ilgili tarifim net. Ama ben hangi köye gitsem misafir olabileceğimi biliyorum. Bu tür işlere başvurması nafile, ok yaydan çıkmıştır. Bu memlekette değişim olacaktır. Zamanı şimdi. Önünde hiçbir engel tanımayan milyonlarca insan var” demişti.